Pasiruoškite šildymo sąskaitoms - už kovą teks mokėti trečdaliu daugiau
Energetika 21 03 2013 725 peržiūros

Pasiruoškite šildymo sąskaitoms - už kovą teks mokėti trečdaliu daugiau

Nors Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) skelbia, kad kovo mėnesį centralizuotai teikiamos šilumos kaina, palyginus su vasariu, sumažėjo 2 proc., gyventojai balandį sulauks panašių šildymo sąskaitų kaip sausį.:::VKEKK praneša, kad šilumos kaina mažėja jau šeštą mėnesį iš eilės. Tačiau daugiabučių namų gyventojų tai nedžiugina. Gamta, pagailėjusi šilto kovo, šildymo sąskaitas, palyginus su vasario mėnesiu, išaugins apie 30 proc.

Palyginus tikėtinas šių metų kovo mėnesio šildymo kainas su praėjusių metų kovu, jos turėtų būti didesnės apie 35 proc. 2012 m. vidutinė kovo mėnesio temperatūra buvo 1,3 laipsnio.

Sąskaitas augins netipiškai šaltas kovas

Niekaip į Lietuvą neatkeliaujantis pavasaris vis žemyn tempia vidutinę kovo mėnesio temperatūrą. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė skaičiuoja, kad iki kovo 20 d. vidutinė temperatūra Vilniuje buvo -4,8 laipsnio.

„Panašios galime tikėtis ir viso mėnesio vidutinės temperatūros, kadangi ryškesnio atšilimo kovą nesimato. Taigi, vidutinė kovo mėnesio temperatūra turėtų būti apie -5 laipsnius. Ji - 3-3,5 laipsnio žemesnė nei vasarį“, - svarstė pašnekovė. -5 laipsnių vidutinė temperatūra Lietuvoje praėjusių metų gruodžio mėnesį.

Todėl šildymo išlaidos už kovo mėnesį turėtų būti panašios į patirtas sausio mėnesį. V. Ralienė priminė, kad praėjusių metų kovą vidutinė mėnesio temperatūra buvo teigiama (1,3 laipsnio). „Toks šaltesnis kovas su neigiama anomalija, nukrypimu į neigiamą pusę nuo standartinės klimato normos, buvo 2005-2006 m. Iki to visi kovai buvo šiltesni nei įprasta”, - pastebėjimais dalijosi specialistė.

Sąskaitos didės ir dėl ilgesnio už vasarį kovo

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Kad balandį gyventojai sulauks daug didesnių sąskaitų už šildymą nei kovą, patvirtino ir Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas. Jei meteorologų prognozės išsipildys ir per likusias kovo dienas nesulauksime šiltų orų, kovo mėnesio vidutinė temperatūra bus apie tris laipsnius žemesnė nei vasario mėnesį. „Ir dar kovas turi trimis dienomis daugiau nei vasaris“, - priminė V. Stasiūnas.

Asociacijos atstovas skaičiavo, kad už kovą 60 kv. m bute, kuris yra daug šilumos suvartojančiame daugiabutyje, gyvenantys žmonės turėtų gauti vidutiniškai apie 450 Lt (tokiuose namuose gyvena apie 60 proc. gyventojų). „Tokios kainos gali tikėtis „dujiniuose“ miestuose gyvenantys. Jei šilumai naudojamas biokuras, tai sąskaita turėtų būti apie 315 Lt”, - tvirtino pašnekovas.

V. Stasiūnas sakė, kad nors teikiamos šilumos kaina šešis mėnesius mažėja, visgi labai minimaliai, kad tai pajustų gyventojai. „Visa įtaka yra suvartojimas“, - teigė jis. Šilumos kaina mažėja dėl mažėjančios dujų kainos. VKEKK duomenimis, šių metų sausį, palyginus su 2012 m. gruodžio mėnesiu, gamtinės dujos pigo daugiau nei 3,5 proc.

DELFI

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта