Pirmadienį – pokyčiai sostinės viešojo transporto tvarkaraščiuose: daugiau kaip trečdalis vairuotojų pradeda streiką
Lietuva ir Baltijos šalys 05 12 2022 600 peržiūros

Pirmadienį – pokyčiai sostinės viešojo transporto tvarkaraščiuose: daugiau kaip trečdalis vairuotojų pradeda streiką

Pirmadienį prasidės neterminuotas „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) darbuotojų streikas. Skaičiuojama, kad streike planuoja dalyvauti 35 proc. VVT vairuotojų.

„Streiko metu kelionės viešuoju transportu bus sutrikdytos. Suprantame, kad situacija mieste bus apsunkinta, todėl atsiprašome visų gyventojų, ypatingai viešojo transporto keleivių, už nepatogumus ir dedame visas pastangas, kad netrukus vėl galėtume keliauti įprastai“, – rašoma savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ pranešime.

Skelbiama, kad visi VVT aptarnaujami maršrutai važiuos, tačiau jie bus retesni. Šiuo metu VVT aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: 5 greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Preliminarūs pirmadienio viešojo transporto tvarkaraščiai yra skelbiami internete www.stops.lt.

Keleivių prašoma keliones pirmadienį planuoti su laiko atsarga ir tikrinti viešojo transporto tvarkaraščius likus ne daugiau nei 1 valandai iki planuojamo išvykimo. Tvarkaraščius galima rasti www.stops.lt, „m.Ticket“, o realiu laiku transporto priemones galite sekti „Google Maps“ ir „Trafi“ programėlėse.

Planuoti keliones su laiko atsarga raginami ir vairuotojai, mat sumažėjus viešojo transporto reisų dažnumui, gyventojai rinksis alternatyvius keliavimo būdus, todėl prognozuojami išaugsiantys transporto priemonių srautai mieste. Esant galimybei rekomenduojama rinktis darbą nuotoliniu būdu ir vengti kelionių piko metu.

Kadangi streikuoja tik vieno iš vežėjų vairuotojai, kitų dviejų miesto vežėjų „Transrevis“ ir “Kautra” viešojo transporto maršrutų tvarkaraščiai nesikeis, jais keleiviai bus vežami įprastu grafiku. Konkretaus maršruto vežėją galima patikrinti čia: https://judu.lt/vezejai/.

Derybos dėl kolektyvinės sutarties nutrūko

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

VVT daugiau kaip metus su viena iš penkių profesinių sąjungų sprendžia naujos kolektyvinės sutarties klausimą. Pastarosios derybos dėl naujos nutrūko lapkričio mėnesį, kai nepavyko rasti bendro sutarimo dėl siūlomo didesnio darbuotojų atlyginimo kėlimo ir naujos darbo apmokėjimo sistemos.  

Šiemet atlyginimai darbuotojams buvo pakelti jau du kartus. Nuo lapkričio 1 d. visiems ne mažiau kaip 10 proc., o vairuotojams vidutiniškai 20 proc. Tai yra daugiau nei buvo keltas streiko reikalavimas iš profesinės sąjungos atstovų.

VVT tikisi, kad socialinis dialogas su partneriais vyks konstruktyviai. Bendrovė deda visas pastangas, kad streikas pasibaigtų kuo greičiau ir miestiečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų, todėl prašo keleivių kantrybės ir supratingumo streiko metu.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта