Prezidentas su EK vicepirmininku M. Šefčovičiumi aptarė energetinės nepriklausomybės projektus
Energetika 19 07 2019 3409 peržiūros

Prezidentas su EK vicepirmininku M. Šefčovičiumi aptarė energetinės nepriklausomybės projektus

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį priėmęs Europos Komisijos vicepirmininką Marošą Šefčovičių, didžiausią dėmesį skyrė energetinės nepriklausomybės projektams aptarti. Šalies vadovas padėkojo EK vicepirmininkui už asmeninį indėlį ir paramą stiprinant Lietuvos ir regiono energetinį saugumą ir integraciją į Europos Sąjungos energetinę rinką.

„Šiandien ypač svarbi vieninga ir stipri Lietuvos bei visų Baltijos šalių pozicija elektros tinklų sinchronizacijos su kontinentine Europa klausimu. Siekiame sklandžiai ir greitai įgyvendinti sinchronizacijos projektus, kaip numatyta, iki 2025 metų“, – sakė Prezidentas ir pridūrė, kad šiam itin reikšmingam geopolitiniam tikslui pasiekti reikalinga Europos Komisijos parama.

Siekdamas aktyviai dalyvauti įgyvendinant projektą, prezidentas pasiūlė steigti specialaus Europos Sąjungos koordinatoriaus poziciją Baltijos šalių sinchronizacijai. Šį klausimą šalies vadovas teigė aptarsiąs ir su naujuoju Latvijos prezidentu Egilu Levitu per liepos 23 dieną vyksiantį darbo vizitą.

Prezidentas G. Nausėda susitikime pabrėžė Europos Sąjungos paramos svarbą Lietuvos pozicijai dėl Astravo atominės elektrinės keliamos grėsmės ir aptarė galimybes visos Bendrijos lygiu įtvirtinti vienodų sąlygų taikymą elektros prekybai su trečiosiomis šalimis.

Paskutinį kartą Lietuvoje M. Šefčovičius lankėsi 2017 m. gegužės mėnesį.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта