Prokurorai prašo naikinti E. Vareikio teisinę neliečiamybę
Įvykiai ir kriminalas 20 05 2013 765 peržiūros

Prokurorai prašo naikinti E. Vareikio teisinę neliečiamybę

Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Eugenijus Papučka penktadienį pasirašė raštą, kuriuo prašo generalinio prokuroro Dariaus Valio kreiptis į Seimą, kad būtų panaikinta Seimo nario Egidijaus Vareikio neliečiamybė.:::Kaip žinoma, gegužės mėnesio pradžioje E. Vareikis įtariamas smurtavęs prieš žmoną Rozvitą Vareikienę.

„Gegužės 17 d. Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas pasirašė raštą generaliniam prokurorui dėl Seimo nario E. Vareikio teisinės neliečiamybės panaikinimo“, - sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

E. Vareikio ikiteisminį tyrimą kuruojanti prokurorė Ieva Kvedaraitė DELFI teigė, kad yra paruošusi dokumentus prašymui dėl teisinio imuniteto panaikinimo. „Iš savo pusės taip, aš esu atidavusi, bet ar iš tikrųjų jau atiduota, ar perėjo per raštinę, negaliu pasakyti“, - teigė prokurorė.

Gegužės 4 d. į E. Vareikio namus Vilniaus rajone Bendorių kaime vyko policija, mat neblaivus Seimo narys siautėjo namuose ir du kartus sudavė žmonai R. Vareikienei per veidą. Policiją iškvietė E. Vareikio dukra Aistė.

Politikas buvo išvežtas į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą. Žiniasklaidai savo poelgį jis aiškino netikėta organizmo reakcija į alkoholį po kelerių metų abstinencijos.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pagal Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą, esant smurto šeimoje atvejams visuomet pradedamas ikiteisminis tyrimas, tačiau norint patraukti Seimo narį baudžiamojon atsakomybėn, generalinis prokuroras privalo kreiptis į Seimą dėl teisinio imuniteto panaikinimo.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 140 straipsniu, fizinio skausmo sukėlimas arba nežymus sveikatos sutrikdymas baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Apgailestaudamas dėl savo poelgio E. Vareikis sustabdė savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje.

delfi.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта