R. Karbauskis: sieksime, kad vaiko pinigai būtų 100 eurų
Lietuva ir Baltijos šalys 25 06 2019 742 peržiūros

R. Karbauskis: sieksime, kad vaiko pinigai būtų 100 eurų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, jog vaiko pinigų kelti daugiau nei yra sutarta dabar (70 ir 30 eurų) nėra galimybių. Pasak jo, bus siekiama šiuo klausimu sutarti su koalicijos partneriais, bet, teigia jis, tai neturėtų sutrukdyti pasirašyti bendrą sutartį dėl valdančiosios koalicijos suformavimo.

„Ten klausimas vienintelis likęs, bet čia nebus matyt tas akmuo, ant kurio virstų visa koaliciją“, - antradienį Seime sakė R. Karbauskis, pridūręs, jog daugiau visais vertybiniais klausimais su potencialiais partneriais yra sutariama.

Pasak jo, bus siekiama, kad anksčiau sutarta 100 eurų dydžio išmoka vaiko priežiūrai liktų, nes, anot R. Karbauskio, didinti pinigus dar daugiau, kaip to reikalauja potencialūs koalicijos partneriai, būtų per didelė finansinė našta valstybei.

„Tai yra tikriausiai vienintelis įmanomas finansine prasme valstybei, tai yra 70 eurų universalioji dalis ir 30 eurų papildoma dalis daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms“, - sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasak jo, įgyvendinti Lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos reikalavimą kelti vaiko pinigus iš viso iki 120 eurų, teigė R. Karbauskis, būtų sunkiai įgyvendinama.

„Tokių galimybių, atrodo, nėra. Ir mes bandome sutarti su kolegomis. Jeigu tos galimybės atsirastų, tai kodėl gi ne, niekas iš mūsų nemano, kad reikėtų skirti mažiau lėšų nei įmanoma surasti. Bet finansų ministerijos nuostata yra tokia, kad tas pasiūlymas, kuris buvo aptartas kaip pagrindinis koalicinėje sutartyje, yra realus“, - pridūrė jis.

Pasak jo, susitikti ir pasirašyti koalicijos sutartį tikimasi ketvirtadienį.

ELTA primena, kad penktadienį vienas iš „valstiečių“ derybininkų Jonas Jarutis Eltai sakė, kad šiuo metu ant derybų stalo esančios vaiko priežiūros išmokų alternatyvos yra kelios: universali išmoka būtų 70 eurų, o papildoma – 40 eurų arba atitinkamai 80 ir 30 eurų. Dar anksčiau buvo patvirtinta, jog išmoka sieks 100 eurų – atitinkamai 70 ir 30 eurų. Vis dėlto nė viena alternatyva neatitinka LLRA-KŠS pozicijos.

ELTA

Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka
Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pasirašė bendrąjį ES susitarimą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта