S. Lavrovas Lietuvos bėdas siūlo spręsti energija iš Kaliningrado
Energetika 03 05 2013 728 peržiūros

S. Lavrovas Lietuvos bėdas siūlo spręsti energija iš Kaliningrado

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad kaimyninėje Karaliaučiaus srityje statoma atominė elektrinė padės išspręsti ateityje kilsiančią elektros energijos deficito problemą Baltijos šalyse.:::Ketvirtadienį viešėdamas Vengrijoje jis sakė, kad šiuo metu santykiuose tarp Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) kyla klausimai, susiję su Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimu, tačiau S.Lavrovas pridūrė, kad energetinis dialogas tarp Rusijos ir Europos visada pasižymėjo stabilumu.

"Praėjusių metų pabaigoje paleista pirmoji "Nord Stream" gija, tikrove ima virsti projektas "South Stream". Baltijos AE statyba gali išspręsti tikėtino elektros energijos deficito problemą Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Vokietijoje", - žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas po susitikimo su Vengrijos kolega.

"Vyksta darbas ties susitarimu dėl Rusijos, Baltarusijos ir Baltijos šalių energetinių sistemų sinchronizacijos. Kovą priimtos "kelio gairės" dėl energetinio dialogo tarp Rusijos ir ES plėtojimo iki 2050 metų. Tikiuosi, kad problemos, kurias dirbtinai bando sukurti mūsų kolegos dėl Trečiojo energetikos paketo bus išspręstos. Rusijos pusė 2012 metų gruodį perdavė Europos Komisijai konkrečius pasiūlymus, kaip tai padaryti. Svarbiausia, kad visos pusės griežtai vadovautųsi esančiais juridiniais įsipareigojimais ir nepriimtų retrospektyvių sprendimų", - teigė S.Lavrovas, kurio atsakymai paskelbti Rusijos URM interneto svetainėje.

Rusija žada atominę elektrinę Karaliaučiuje pastatyti iki 2017 metų. Lietuva yra kritikavusi Rusiją, kad įgyvendinant projektą nesilaikoma tarptautinių saugumo standartų. Kai kurie analitikai šią jėgainę vadina konkurentu Visagino atominės elektrinės projektui.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

DELFI

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта