S. Skvernelis: informaciją apie tyrimą dėl K. Bartoševičiaus nutekinusiam asmeniui turėtų būti pritaikyta politinė atsakomybė
Lietuva ir Baltijos šalys 03 02 2023 335 peržiūros

S. Skvernelis: informaciją apie tyrimą dėl K. Bartoševičiaus nutekinusiam asmeniui turėtų būti pritaikyta politinė atsakomybė

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis akcentuoja, kad asmeniui, kuris galimai nutekino informaciją buvusiam Seimo nariui Kristijonui Bartoševičiui apie jo atžvilgiu vykdomą ikiteisminį tyrimą, turėtų būti pritaikyta politinė atsakomybė. Jeigu informacijos nutekinimas apie ikiteisminį tyrimą nepakenkė tyrimo eigai, S. Skvernelis mano, kad tokiam asmeniui nereikėtų taikyti baudžiamosios atsakomybės.

„Aš manau, kad valdantieji bando išvengti šitų klausimų. Pirmas dalykas, ikiteisminio tyrimo visos detalės net ir tokios nuasmenintos detalės nėra viešos ir už jų atskleidimą yra numatyta atsakomybė. Tačiau ar traukti baudžiamojon atsakomybėn, ar ne priima sprendimą prokuroras. Tačiau iki to sprendimo priėmimo turi patikrinti šią informaciją“, – žurnalistams Seime teigė S. Skvernelis.

Visgi, pasak S. Skvernelis pabrėžia, kad jei opozicijos įtarimai pasitvirtintų, informaciją nutekinusiam asmeniui turėtų būti pritaikyta politinė atsakomybė.

„Turbūt ir niekas nereikalaujame, kad būtų iškelta baudžiamoji byla ir ikiteisminis tyrimas Seimo pirmininkei – apie tai kalba neina. Bet prokurorė turi teisę nustatyti, kad toks veiksmas buvo padarytas, tai yra, kad buvo nutekinta informacija. Ir ką prokurorė sako, jeigu nėra padaryta žalos ikiteisminiam tyrimui, baudžiamos atsakomybės nėra, bet yra politinė atsakomybė. Tai čia yra labai aiškus pasakymas ir nereikia suplakti dviejų dalykų“, – akcentavo parlamentaras.

„Prokuratūra turi atlikti patikrinimą tų faktų ir nebūtinai tai turi pasibaigti baudžiamąja byla“, – pridūrė jis.

Opozicijos atstovai nutarė sušaukti neeilinę Seimo sesiją ir išsiaiškinti, ar buvusiam konservatorių bendražygiui ir ikiteisminiame tyrime dėl nepilnamečių prievartavimo figūruojančiam Kristijonui Bartoševičiui buvo nutekinta informacija apie teisėsaugos tyrimą jo atžvilgiu. S. Skvernelis teigia, kad kvietimas pasirašyti bus išsiųstas visiems Seimo nariams.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA primena, kad trečiadienį prokuratūra paskelbė, jog iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Kaip skelbė prokuratūra, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Daugiau nei prieš savaitę konservatorių atstovas parlamente K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Netrukus po to, kai parlamentaras paskelbė pasitraukiąs iš Seimo, generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į parlamento pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė Seimo vadovę informavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimo seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo, kuriame figūruoja K. Bartoševičius.

Praėjusią savaitę Vyriausioji rinkimų komisija panaikino K. Bartoševičiaus mandatą.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта