SAM: nuo penktadienio bus galima įsigyti vaistą nuo COVID-19
Lietuva ir Baltijos šalys 18 05 2023 401 peržiūros

SAM: nuo penktadienio bus galima įsigyti vaistą nuo COVID-19

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo penktadienio gyventojai galės kreiptis į savo šeimos gydytojus dėl valstybės biudžeto lėšomis apmokėto ir neatlygintinai išduodamo registruoto vaisto nuo COVID-19 skyrimo. Pranešama, kad vaistai bus išduodami „Eurovaistinė“ vaistinėse visoje šalyje.

Vaistas (veikliosios medžiagos nirmatrelviras ir ritonaviras) skirtas koronaviruso sukeltos ligos gydymui suaugusiesiems, kuriems nereikia papildomos deguonies terapijos ir kuriems kyla didesnė progresavimo į sunkios eigos COVID-19 rizika. Vaistą reikia pradėti vartoti kuo greičiau po COVID-19 diagnozės nustatymo ir per 5 paras nuo simptomų pradžios, teigiama SAM pranešime žiniasklaidai.

Vaistai skiriami įprasta tvarka išrašant receptą. Gydytojas, prieš išrašydamas receptą, turi įvertinti, kada pacientui pasireiškė COVID-19 ligos simptomai ir atsižvelgiant į tai, kad pacientas turi pradėti vartoti vaistą ne vėliau kaip per 5 dienas nuo minėtos ligos simptomų atsiradimo pradžios, nurodyti ne ilgesnį nei 5 dienų recepto galiojimo terminą.

Lietuva vaistą įsigijo per Europos Komisijos (EK) bendruosius vakcinų ir kitų vaistų nuo COVID-19 ligos profilaktikos ir gydymo pirkimus. EK organizuojami COVID-19 vaistų pirkimai padėjo išsiderėti geresnes pirkimo sąlygas ir stabilų tiekimą valstybėms narėms, rašoma pranešime.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Iš viso per du kartus įsigyta 13 tūkst. vaisto pakuočių, iš kurių didžioji dalis bus išduota gyventojams vaistinėse pagal receptus, likusi – aktyviam gydymui šalies gydymo įstaigose.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта