Saulės elektrines palieka tamsoje
Energetika 31 01 2013 714 peržiūros

Saulės elektrines palieka tamsoje

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) stabdo dalies saulės elektrinių pagamintos elektros energijos aukcionus.::: Stabdomi aukcionai gamintojams, kurių elektrinės neintegruotos į pastatus ir kurių elektrinių įrengtoji galia didesnė nei 100 kW bei kurių elektrinės neintegruotos į pastatus ir kurių elektrinių įrengtoji galia ne didesnė nei 100 kW.

Esą aukcionų stabdymas yra „laikinas, kol Aukcionų komitetas įvertins susidariusias aplinkybes”. Komisija aiškina, kad sustabdyta atsižvelgiant į Energetikos ministerijos raštą, kuriame pateikti duomenys apie leidimus plėtoti saulės elektrines. Iki 2012 m. pabaigos išduota leidimų plėtoti 195,73 MW galios saulės elektrinių, o gaminti elektros energiją – 10,03 MW.

Po Naujųjų tokių leidimų išduota dar 8,06 MW. Atsinaujinančių išteklių įstatyme numatyta, kad saulės energetikai skirta 10 MW skatinimo kvota.

DELFI

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта