Saulės energijos panaudojimas mažins energijos kainą
Energetika 01 12 2010 891 peržiūros

Saulės energijos panaudojimas mažins energijos kainą

Visagino savivaldybė kartu su kitomis Ignalinos AE regiono savivaldybių administracijomis bei Ignalinos AE regiono plėtros agentūra įgyvendina Baltijos jūros regiono 2007–2013 m. programos projektą „Viešosios energetikos alternatyvos – tvarios energetikos strategija kaip regioninės plėtros galimybė“.:::2010 m. lapkričio 29 d. įvyko šio projekto bandomosios investicijos „Saulės energijos panaudojimas mažinant energijos kainą“ pristatomasis renginys Visagine. Renginio tikslas – supažindinti projekto partnerių institucijų darbuotojus, visuomenę su vykdomu projektu ir saulės energijos panaudojimo galimybėmis Ignalinos AE regione, taip pat pristatyti Visagino socialinių paslaugų centre įdiegtą karšto vandens ruošimą naudojant plokščiųjų saulės kolektorių sistemą.
Renginio metu projekto partneriai pristatė projekto tikslus ir vykdomas veiklas, kalbėjo apie alternatyvios energetikos panaudojimą pasaulyje, pateikė konkrečius Vakarų Europos (Austrija, Giusingo regionas) pavyzdžius ir diskutavo su renginio dalyviais apie alternatyvios energetikos plėtrą Lietuvoje ir Ignalinos AE regione.
Džiugu paminėti, kad renginyje dalyvavo ne tik projekto partneriai: Visagino, Ignalinos ir Zarasų rajonų administracijų, Ignalinos AE regiono plėtros agentūros atstovai, bet ir gausus būrys Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo studentų ir dėstytojų, aktyviai besidominčių alternatyviąja energetika, t. y. Visagino socialinių paslaugų centre įgyvendintu projektu – saulės kolektoriais.

 
Visaginas.lt
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта