Seimas linkęs pritarti G. Nausėdos siūlymui dėl vienkartinių išmokų
Lietuva ir Baltijos šalys 04 06 2020 857 peržiūros

Seimas linkęs pritarti G. Nausėdos siūlymui dėl vienkartinių išmokų

Seimas ketvirtadienį po svarstymo pritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui dėl vienkartinės išmokos vaikams.

„Už“ balsavo 94 Seimo nariai, „prieš“ – 1, susilaikė 5 parlamentarai.

Šalies vadovas siūlo vaikams iš nepasiturinčių ir gausių šeimų, taip pat vaikams su negalia ne vėliau kaip liepos mėnesį išmokėti vienkartinę 200 eurų išmoką, o visiems kitiems vaikams – vienkartinę 120 eurų išmoką.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mindaugas Puidokas sakė, kad per karantiną vaikus auginančios jaunos šeimos labiausiai nukentėjo, nes sumažėjo jų pajamos arba tėvai neteko darbo. Jis taip pat teigiamai vertino išmokos diferencijavimą.

„Gerai, kad išmokos yra diferencijuotos, dėl to tas šeimas, kurios yra daugiavaikės, taip pat kurios augina neįgalius vaikus, pasieks didesnė išmoka. Manau, tai teisinga. Svarbu, kad parodome socialinį jautrumą, bet kartu vadovaujamės labai aiškiais ekonominiais kriterijais“, – kalbėjo M. Puidokas.

„Valstietis” Tomas Tomilinas sakė, kad vaiko išmokos sistema parodė „jos išskirtinį pranašumą prieš buvusias mokesčių lengvatas, kai netenkama pajamų.”

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Esame pirmi Europoje pagal skurdo mažėjimo tendencijas – nuo 25 proc. skurdo rizikos ribos 2016 metais šiemet turime 18 proc. santykinio skurdo rizikos ribą ir su šiomis priemonėmis, visų priemonių paketu kitais metais prognozuojama 14 proc.”, – sakė T. Tomilinas.

Konservatorių frakcijai priklausantis Mykolas Majauskas sakė, kad vienkartine išmoka šeimų skurdo problema nebus išspręsta.

„Su vienkartine išmoka neišspręsime šeimų skurdo klausimų, o išdalydami pinigus prieš rinkimus karštomis galvomis susidursime su problemomis, kai reikės didinti mokytojų, medikų atlyginimus, didinti pensijas, o ižde pinigų neliks“, – sakė M. Majauskas.

Pasak prezidento vyriausiojo patarėjo, Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovo Simono Krėpštos, vienkartinę 120 eurų išmoką gautų daugiau kaip 507 tūkst. vaikų, arba 330 tūkst. šeimų, o 200 eurų – 134 tūkst. vaikų, arba 60 tūkst. šeimų.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта