Seimo komisija tirs, ar P. Gražulis paspaudė ar nepaspaudė svetimą balsavimo mygtuką
Lietuva ir Baltijos šalys 21 03 2023 288 peržiūros

Seimo komisija tirs, ar P. Gražulis paspaudė ar nepaspaudė svetimą balsavimo mygtuką

Seimas sudarė specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs už kitą Seimo narį balsavusio parlamentaro Petro Gražulį elgesį ir pateiks išvadą, ar yra pagrindo pradėti jam apkaltos procedūrą.

Specialiojoje komisijoje dirbs įvairioms Seimo frakcijos atstovaujančių 11 Seimo narių: Guoda Burokienė, Eugenijus Gentvilas,  Vaida Giraitytė-Juškevičienė, Irena Haase, Laima Nagienė,  Rasa Petrauskienė, Tomas Vytautas Raskevičius,  Eugenijus Sabutis, Linas Slušnys, Agnė Širinskienė, Andrius Vyšniauskas. Komisijos pirmininkas yra Linas Slušnys, pavaduotojas - Eugenijus Sabutis.

Iki šių metų gegužės 1 d. ši komisija turės atlikti tyrimą bei pateikti išvadą Seimo Pirmininkui.

Už nutarimą, kuris gali atverti  kelią apkaltos procedūrai, antradienį  balsavo 79 Seimo nariai, 23 buvo prieš, 19  parlamentarų susilaikė.

47 parlamentarų iniciatyvą pradėti apkaltos procedūrą už Liną Jonauską balsavusiam Petrui  Gražuliui antradienį iš Seimo tribūnos pristatė Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.„Priimkime principingą sprendimą, saugodami Lietuvos Konstituciją. (...)  Šitas balsavimas nepakeitė galutinio balsavimo rezultato, bet man atrodo, kad labai svarbus yra principas. Mane pasiekė informacija,  kad jis yra balsavęs ir už kitus jiems nematant“,- sakė T. V. Raskevičius.

Parlamentarai peržiūrėjo vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas  P. Gražulio balsavimas už Seimo narį L. Jonauską. T. V. Raskevičiaus vertinimu, vaizdo medžiaga patvirtina, kad tai akivaizdus faktas. Tačiau  kiti parlamentarai jokios „nuodėmės“ čia nepamatė. „Matosi judesys, tačiau pačio fakto jūs negalite mums parodyti“,-sakė Seimo narys Aidas Gedvilas.

Pasak Seimo narės Agnės Širinskienės, iš vaizdo įrašo nesimato, kad  P. Gražulis paspaudė mygtuką. „Negalima įžiūrėti, ar  buvo paspaustas mygtukas ar nebuvo“,- teigė politikė.

Balsavimo dramoje paminėtas Seimo narys Linas Jonauskas tvirtino  nematęs,  kad už jį balsuotų P. Gražulis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Seimo salėje P. Gražulis citavo Evangeliją, sakė esąs nuodėmingas, priekaištavo valdantiesiems dėl susidorojimo, persekiojimo  ir dviveidystės, bet su kaltinimais  nesutiko. „Tai nebuvo piktybinis  mano balsavimas. T. V.  Raskevičius jus suklaidino“,- sakė jis.

Beje, per diskusiją buvo paminėta ir Seimo narė konservatorė Jurgita Sejonienė, kuri esą irgi verta apkaltos, nes  pernai  rugsėjo 29 d. Seimo plenarinio posėdžio metu registravo pasisakyti kitą Seimo narę Jurgitą Šiugždinienę. „Buvau apšmeižta. (...) Jokio mygtuko neliečiau, liečiau tik monitorių, aš niekada neturėjau  ministrės ir jokio Seimo nario kortelės“,- tvirtino J. Sejonienė.

Seimo vicepirmininkas Jonas Jarutis nepritaria  tokioms apkaltos, nes, jo nuomone,  tokių klausimų įtraukimas į  darbotvarkę rodo, kad valdantieji neturi ką veikti.

Kaip ELTA jau skelbė, apkaltos procedūros P. Gražulis sulaukė dėl to, kad pernai rugsėjo 15 d. Seimo plenarinio vakarinio posėdžio metu, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, „savo sąmoningais veiksmais pažeidė Seimo statutą, Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pernai nustatė, kad Seimo narys Petras Gražulis, balsuodamas už Seimo narį Liną Jonauską, pažeidė Seimo statuto nuostatas ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта