Situacija Italijoje pirmadienį kilstelėjo eurą aukštyn
Verslas ir ekonomika 28 05 2018 1141 peržiūros

Situacija Italijoje pirmadienį kilstelėjo eurą aukštyn

Euras pirmadienį šoko aukštyn po to, kai savaitgalį žlugo investuotojams nerimą sukėlęs Italijos populistų bandymas suformuoti vyriausybę, skelbia „Reuters“. 

Rinkose savaitės pradžioje buvo jaučiamas palengvėjimas, o investuotojai džiaugėsi, kad bent jau artimiausiu metu nereikės susidurti su euroskeptiškos vyriausybės Italijoje pasekmėmis. Tačiau specialistai perspėja, kad euro pakilimas gali būti trumpalaikis. 

„Italijos politinėje situacijoje dar gali būti daug pokyčių, todėl reikia būti atsargiems vertinant naujausius įvykius“, - sakė banko „Commerzbank“ valiutų strategė Esther Maria Reichelt. 

„Žiūrint iš struktūrinės pusės, JAV ekonomika yra daug geresnėje pozicijoje nei euro zonos, todėl bet koks euro kilimas dolerio atžvilgiu yra trumpalaikis“, - pažymėjo ji. 

Euras pirmadienio rytą pašoko 0,6 proc., tačiau vėliau prieaugis sumažėjo iki 0,4 proc., o kursas dolerio atžvilgiu siekė 1,1696 dolerio už eurą. 

Itin saugiu aktyvu laikomo Šveicarijos franko atžvilgiu euras pašoko 0,8 proc., iki 1,1629 franko. 

Savo ruožtu, „Goldman Sachs“ strategai perspėja, kad politinė nežinomybė Italijoje ilgesniu laikotarpiu toliau slėgs eurą, šalies ekonomikai spaudimą darys naujų rinkimų galimybė.

ЭЛЬТА

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта