Svetlana Babujeva: „Tikiuosi, kad naujoji valdančioji Seimo dauguma padės spręsti Visagino problemas!”
Rinkimai 2024 06 10 2024 16 peržiūros

Svetlana Babujeva: „Tikiuosi, kad naujoji valdančioji Seimo dauguma padės spręsti Visagino problemas!”

Skaitau priešrinkiminius kai kurių kandidatų pažadus, ypač nuo partijų, dar tebesančių
Seimo valdančioje daugumoje, ir tiesiog džiaugsmo ašaros akyse. O kaipgi, juk jie mums ir visus kelius į miestą suremontuos, ir laisvą ekonominę zoną įsteigs, ir tur būt, aerouostas su kosmodromu jau ne už kalnų. Ir taip norisi paklausti tokių kandidatų: o ką jūs ir jūsų partijos, būdamos valdžioje, padarėte dėl Visagino? Tik keletas pavyzdžių ir į šį klausimą rinkėjai atsakys patys.
Dar užpraeitoje kadencijoje, opozicjai priešinantis ir kritikuojant, Taryba priėmė sprendimą skirti lėšų galimybių studijos plėtrai su tikslu įkurti Visagine laisvą ekonominę zoną (LEZ).Ši studija labai padėjo valdžiai išgirsti mūsų norą turėti Visagine LEZ, ir reiškia, tai padės pritraukti naujus investuotojus ir sukurti naujas darbo vietas. Algimantas Dumbrava ir Gintautas Kindurys įregistravo įstatymo projektą dėl laisvos ekonominės zonos Visagine, tačiau jį išbraukė iš Seimo posėdžio darbotvarkės su formuluote, kad šį įstatymo projektą turi pateikti Vyriausybė. Tačiau ji to nepadarė, o Ekonomikos ir inovacijų ministerija, atstovaujama viceministro (o ne ministro), suskubo pasirašyti memorandumą su mūsų savivaldybe. Interviu vietinei televizijai metu viceministras sakė, kad mūsų LEZ sukūrimo procesas gali užtrukti 2 metus!
Kaip jūs manote ar būtų pasirašytas toks memorandumas, jeigu ne artėjantys rinkimai? O dabar klausimas: kodėl Vyriausybė iki šiol nepateikė Seimui įstatymo projekto dėl LEZ Visagine? Ir kodėl mūsų dabartiniai kandidatai į Seimą nuo partijų, priklausančių valdančiajai daugumai, nepasistengė išjudinti šio klausimo? A.Dumbrava daug kartų kreipėsi į ministeriją, bandydamas pagreitinti biurokratinius procesus. Pokalbiuose lyg tai visi pritardavo ir palaikydavo, bet procesas taip ir nepajudėjo iš mirties taško. Tačiau A.Dumbrava nenuleido rankų ir siekia, kad dabartinis Seimas suspėtų pritarti įstatymo projektui dėl Visagino LEZ bent jau pateikime. Tai jis padarė, pateikdamas Seimui pareiškimą. Juk memorandumas gali likti tik ketinimais popieriuje, jeigu būsimoji vyriausybė ir Seimas nepritars šiam klausimui.
Dar vienas pavyzdys – remontas įvažiavimo į miestą kelių, kurie priklauso ne savivaldybei, o valstybei. Kiek laiškų, skambučių ir asmeninių susitikimų buvo padaryta šiam klausimui spręsti. Tarp savivaldybės ir ministerijos netgi buvo pasirašyta sutartis apie tai, kad vienas iš įvažiavimo į miestą kelių bus suremontuotas ir perduotas mūsų balansui, tačiau įvažiavimo keliai vis dar tokioj pačioj apverktinoje padėtyje. Kodėl dabartiniai mūsų kandidatai nuo partijų, priklausančių valdančiajai daugumai, nepadėjo išspręsti šio klausimo?
Тas pats ir su mūsų geležinkelio stoties perono rekonstrukcija. Jo modernizacija ir
pritaikymas žmonių su negalia poreikiams turėjo būti atlikta dar 2019 – 2020 metais. Bet
praėjo jau 4 metai.. Visą šį laikotarpį į A.Dumbravos paklausimus ateidavo atsakymai, kad rekonstrukcija bus jau greitai. Galų gale šią vasarą užlopė tik nedidelę dalį perono, o jo rekonstrukciją žada atlikti sekančiais metais Kodėl dabartiniai mūsų kandidatai nuo partijų, priklausančių valdančiajai daugumai, nieko nepadarė dėl šio proceso pagreitinimo?
Aš mačiau, kaip pergyveno A.Dumbrava, kai valdančioji dauguma nepalaikė jo pasiūlymo leisti žmonėms pasiimti iš kaupiamųjų pensijų fondų ne 5 tūkst. eurų, o 10 tūkst. eurų. Dabar tokį pat pasiūlymą prieš rinkimus pateikė valdantieji konservatoriai.
Nevarginsiu skaitytojų kitais pavyzdžiais, nes jų yra daug. Noriu atsakyti į klausimą, kurį
man užduoda dažniausiai: kodėl A.Dumbrava nesibalotiruoja mūsų apskrityje? Taip
nusprendė partija, todėl kad šiuose rinkimuose prie Visagino prijungė ne Zarasus , o
Ignaliną. Ir mūsų apskrityje nuo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos balotiruojasi
Gintautas Kindurys. Šis žmogus daug padarė dėl Ignalinos gyventojų, jis yra patyręs,
sąžiningas ir darbštus. Ir aš esu įsitikinusi, kad jis garbingai atstovaus mūsų miestui ir
padės jam spręsti daugelį problemų.
A.Dumbrava balotiruojasi į Seimą partijų sąrašuose. Daugelis žmonių nesupranta rinkimų sistemos, todėl trumpai paaiškinsiu. Pusė Seimo narių yra renkami vienmandatinėse apygardoje, kita pusė - pagal partijų sąrašus. Todėl jūs gausite du biuletenius. Viename bus sąrašas iš 8 pavardžių, kuriame prašau ženkliuku «Х» pažymėti Gintautas Kindurys.
Kitame biuletenije bus partijų sąrašai. Ženkliuku «Х» pažymėkite apskritimą prie numerio 8 (Valstiečių ir žaliųjų sąjunga), o biuletenio apačioje esančiuose tuščiuose kvadratukuose įrašykite numerius 19 ir 27. Tokiu būdu jūs padidinsite A.Dumbravos ir G.Kindurio reitingą ir padėsite jiems pakilti aukščiau partijos sąraše, o tai reiškia ir didesnę tikimybę pakliūti į Seimą. Algimantas Dumbrava, realiai padėdamas visaginiečiams, aukštai iškėlė kartelę, ir ją pakelti dar aukščiau bus labai sunku. Tačiau mes turime galimybę iš karto išrinkti du savo kandidatus: vienmandatėje apygardoje - Gintautas Kindurys, o pagal partijos sąrašą – Algimantas Dumbrava. Tai padės padvigubinti pastangas sprendžiant mūsų problemas. Šie žmonės tuščiai nežada, o imasi tik to, ką realiai gali įgyvendinti.
Tikiuosi, kad naujoji valdančioji Seimo dauguma padės spręsti Visagino problemas!

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos: užsakymo Nr PR-2024/143

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта