Užduotis – sutramdyti šildymo kainas Visagine
Energetika 10 03 2010 1439 peržiūros

Užduotis – sutramdyti šildymo kainas Visagine

2010 m. kovo 4 d. energetikos ministras Arvydas Sekmokas Ignalinos atominės elektrinės padalinių vadovams pristatė naująjį generalinį direktorių Osvaldą Čiukšį.::: Buvęs ilgametis elektrinės vadovas Viktoras Ševaldinas paskirtas generalinio direktoriaus patarėju.
Ministras pažymėjo, kad nuo šių metų sausio 1-osios elektrinė pradėjo visiškai naują — uždarymo — etapą. Todėl keičiasi ne tik įmonės tikslai, bet ir finansavimas — anksčiau ji pati uždirbdavo lėšas, o dabar yra finansuojama iš ES ir Lietuvos biudžeto. Todėl, pasak ministro, uždarymo darbai turi greitėti, lėšos turi būti naudojamos efektyviau — tai yra pagrindinė sąlyga užsitikrinti finansavimą po 2013 metų. Būtent dėl šių priežasčių ir yra pertvarkoma įmonės valdymo struktūra.
„Pasikeitimai įmonėje — teisingas ir optimalus sprendimas. Dabar įmonėje reikia visiškai kitokių žinių, kompetencijos ir patyrimo“, — teigė V.Ševaldinas.
Energetikos ministras pareiškė, kad nors pinigai socialinėms ir ekonominėms elektrinės uždarymo pasekmėms švelninti buvo skiriami, tačiau dabar paaiškėjo, kad jie buvo naudojami neefektyviai.
Paramos lėšos pirmiausia turi būti panaudotos išaugusių šildymo kainų Visagino gyventojams sutramdymui - gyvenamųjų namų, mokyklų ir kitų objektų renovavimui, šilumos trasų ir punktų modernizavimui. Todėl naujoji elektrinės vadovybė kartu su Visagino savivaldybe privalės rasti būdų, kad šis procesas prasidėtų dar šiemet. Ministras taip pat įpareigojo elektrinės vadovus rasti lėšų iš dalies kompensuoti išaugusias gyventojų išlaidas už šildymą.
A.Sekmokas pabrėžė, kad būtina ruoštis naujos atominės elektrinės statybai — tai yra naujos darbo vietos ir didžiulė perspektyva įmonės darbuotojams, Visagino miestui ir visam regionui. Dabar itin svarbu paramos pinigais padėti žmonėms persikvalifikuoti, išmokti lietuvių ir užsienio kalbų, kad jie galėtų nuo 2013 metų įsijungti į naujos atominės elektrinės statybos darbus.
 
Eneregetikos ministerija
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта