Užsienio reikalų ministras įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui
Kultūros ir sporto renginiai 08 07 2014 527 peržiūros

Užsienio reikalų ministras įteikė „Aukso paukštės“ apdovanojimą geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui

Liepos 6-ąją pasaulį apskriejus „Tautiškai giesmei“, kuri taip pat vainikavo jubiliejinę Dainų šventę, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius JAV Čikagos lietuvių meno ansamblio „Dainava“ vadovui Dariui Polikaičiui įteikė išskirtinį apdovanojimą – „Aukso paukštę“.:::

Apdovanojimas skirtas geriausiam užsienio lietuvių mėgėjų meno kolektyvui ir jo vadovui už Lietuvos kultūros ir dainų švenčių tradicijų puoselėjimą.

„Lietuviška daina gyva įvairiose pasaulio šalyse. Už tai esame dėkingi tautiečiams, toli nuo Tėvynės suburiantiems lietuviškus meno kolektyvus“, – įteikdamas apdovanojimą sakė ministras.

D. Polikaitis gimė ir augo Čikagoje. Nuo 1988-ųjų vadovauja ansambliui „Dainava“, kuris atlieka ne tik žinomus lietuvių ir kitų šalių kompozitorių kūrinius, bet ir nuolat puoselėja lietuvišką liaudies dainą. 2002 m. ansamblis išleido lietuviškų dainų kompaktinę plokštelę „Kur giria žaliuoja“.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

D. Polikaitis taip pat dirigavo ankstesnėse dainų šventėse Lietuvoje 1994, 1998 ir 2003 metais. Jis – 2006 m. Šiaurės Amerikos lietuvių dainų šventės kūrybinio komiteto narys, 1997 m. buvo apdovanotas JAV lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos muzikos premija.

„Aukso paukštės“ nominacija įsteigta 2007-aisiais. Tai dar viena paskata sutelkti lietuvių diasporą valstybei stiprinti ir jos vardui garsinti. Laureatą kasmet išrenka Lietuvos liaudies kultūros centro sudaryta atrankos komisija.

urm.lt

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта