V. Čmilytė-Nielsen džiaugiasi Vokietijos sprendimu dėl brigados: klausimas, ar tai susiję su mūsų aktyvumu
Lietuva ir Baltijos šalys 27 06 2023 255 peržiūros

V. Čmilytė-Nielsen džiaugiasi Vokietijos sprendimu dėl brigados: klausimas, ar tai susiję su mūsų aktyvumu

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen džiaugiasi Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso pirmadienį išsakytu patikinimu, kad Berlynas yra pasirengęs visam laikui Lietuvoje dislokuoti vokiečių karių brigadą. Pasak jos, dabar galima tik kelti klausimą, kiek prie šio Vokietijos sprendimo prisidėjo Lietuvoje dviprasmiškai įvertinta užsienio reikalų ministro ir kitų valdančiųjų laikysena, siekiant vokiečių brigados nuolatinio dislokavimo šalyje.

„Nuo pat pradžių sakiau, kad geriausia, jog visos diskusijos liktų mūsų viduje, jei yra kažkokių abejonių. Bet, žinoma, galima kelti klausimą, ar šis geras (Vokietijos – ELTA) sprendimas buvo priimtas dėl to, kad mes labai aktyvūs buvome. Galbūt tai irgi padėjo“, – žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„O šiaip, tokia žinia iš ministro (B. Pistoriuso – ELTA) yra labai teigimas mums signalas. Tiesiog parodoma, kad daryti savo namų darbus, ruoštis gerinti priimančios šalies infrastruktūrą yra tai, į ką reikėtų susikoncentruoti“, – teigė parlamento vadovė.

ELTA primena, kad Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pirmadienį, viešėdamas Lietuvoje, pripažino, kad Berlynas yra pasirengęs visam laikui šalyje dislokuoti vokiečių karių brigadą.

Vis dėlto, kada tiksliai brigados lygio karinis vienetas galėtų būti perkeltas į Lietuvą, gynybos ministras B. Pistoriusas nurodė negalįs atsakyti. Jo teigimu, tai priklausys nuo infrastruktūros sąjungininkų kariams plėtros.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Dėl Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje intensyvios diskusijos tęsiasi nuo pernai rudens. Šalies politikai kurį laiką nesutarė, ar reikėtų spausti Berlyną, kad šis tvirčiau įsipareigotų dėl terminų, kada Lietuvoje galėtų atsirasti pilnai dislokuota Vokietijos karių brigada.

Politikai taip pat neturėjo vieningos nuomonės, kaip reikėtų vertinti Vilniaus ir Berlyno lyderių – prezidento G. Nausėdos bei kanclerio Olafo Scholzo – praėjusių metų birželį paskelbtą komunikatą, kuriuo sutarta dėl brigados dislokavimo.

Šios politinės diskusijos kontekste Lietuva vysto infrastruktūrą, kuri yra reikalinga priimti sąjungininkus ir jų techniką. Taip pat pradėtas įrenginėti Rūdninkų karinis poligonas.



ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта