V. Čmilytė-Nielsen tikisi, kad Seimas pradės svarstyti kanapių dekriminalizavimo klausimą: žmonės neturėtų būti siunčiami už grotų
Lietuva ir Baltijos šalys 28 06 2022 632 peržiūros

V. Čmilytė-Nielsen tikisi, kad Seimas pradės svarstyti kanapių dekriminalizavimo klausimą: žmonės neturėtų būti siunčiami už grotų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi, kad antradienį Seimas sutiks pradėti svarstyti politikų nevienareikšmiškai vertinamą siūlymą dekriminalizuoti disponavimą nedideliu kiekiu kanapių ir jų produktais. Tačiau dieną prieš tai vykusiame nenumatytame Seimo posėdyje, opozicinei Lietuvos Regionų frakcijai paprašius pertraukos, projekto pateikimo procedūros nepavyko užbaigti.

„Vakar opozicija paėmė pertrauką – esmės tai nekeičia. Mes turime dar pakankamai posėdžių, likusių iki sesijos pabaigos, kad šį klausimą pateikimo stadijoje apsvarstytume“, – žurnalistams Seime sakė politikė.

„Mano supratimu, šis įstatymo pakeitimas yra reikalingas ir šiandien tikiuosi, kad pateikimo stadijoje jis sulauks palaikymo“, – teigė Seimo vadovė, pažymėdama, kad Lietuva šiuo klausimu išsiskiria itin griežtu reguliavimu.

 „Jis (įstatymo projektas – ELTA) yra svarbus dėl to, kad žmonės neturėtų būti siunčiami už grotų dėl tų nusižengimų, į kuriuos galima reaguoti kitokiu būdu. Lietuva yra viena iš griežčiausiai reguliuojančių šią sritį šalių. Kanapių produktų dekriminalizavimas, manau, neprasilenkia su sveiko proto sprendimais“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Seimo teisės ir teisėtvarkos komitetas parengė naują projektą, kuriame baudžiamąją atsakomybę siūlo naikinti tik mažo kiekio kanapių turėtojams.

Projektą, kuriame baudžiamąją atsakomybę siūloma naikinti tik mažo kiekio kanapių turėtojams, parlamentarams pirmadienį pristatė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

„Iš baudžiamojo reguliavimo išimame neteisėtą disponavimą nedideliu kiekiu kanapių ir jos dalių – kanapių aliejaus, kanapių dervos, kanapių ekstrakto ir tinktūros – be tikslo platinti. Kitaip tariant, iš baudžiamojo reguliavimo nedideli kiekiai šių medžiagų būtų išimami ir perkeliami į administracinių nusižengimų kodeksą“, – teigė politikė.

Kaip sakė A. Armonaitė, tokių medžiagų disponavimas užtrauktų administracines nuobaudas: įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 250 eurų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Jeigu veika yra padaryta pakartotinai, tada bauda būtų nuo 250 iki 400 eurų“,– sakė A. Armonaitė, pridurdama, kad pati asmeniškai norėtų kur kas ambicingesnio projekto, nei pirmadienį pristatomas.

„Gal kaip politikė iš Laisvės partijos norėčiau kitokio reguliavimo, bet geriau toks nei jokio“, – sakė ji.

Opozicijoje esantiems parlamentarams pradėjus reikšti kritiką, esą šiuo pasiūlymu bus skatinamas narkotikų vartojimas Lietuvoje, A. Armonaitė pažymėjo, kad niekas nekalba apie vadinamosios žolės legalizavimą.

„Ką mes siūlome? Teisės ir teisėtvarkos komitetas pateikė dalies psichoaktyvių medžiagų išėmimą iš Baudžiamojo kodekso ir palikimą Administraciniame. Tai reiškia, kad medžiagos ir toliau lieka nelegalios ir už disponavimą jomis yra numatytos sankcijos“, – sakė A. Armonaitė.

Pirmadienį Seimo salę pasiekęs projektas, kuriuo siekiama naikinti baudžiamąją atsakomybę mažo kiekio marihuanos turėtojams, parlamente ėmė strigti. Lietuvos regionų frakcijos prašymu nuspręsta klausimą atidėti iki kito Seimo posėdžio.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта