V. Rupšys apie D. Trumpo ketinimus perkelti JAV karius: tai daugiau politiniai pareiškimai
Lietuva ir Baltijos šalys 25 06 2020 660 peržiūros

V. Rupšys apie D. Trumpo ketinimus perkelti JAV karius: tai daugiau politiniai pareiškimai

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys teigia, kad Lietuva glaudžiai bendradarbiauja su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis (JAV) dėl amerikiečių karinių vienetų Lietuvoje dislokavimo. Pasak jo, JAV kariuomenė turi aiškius planus ir dėl tolesnio amerikiečių karinių vienetų Lietuvoje rotavimo. Reaguodamas į prezidento Donaldo Trumpo išsakytą pareiškimą, kad JAV ketina perkelti dalį Vokietijoje dislokuotų karių į Lenkiją, o dalį sugrąžinti namo, Lietuvos kariuomenės vadas teigia, kad tai ne konkretus sprendimas, o labiau politinis pareiškimas.

„Šiandien galima pasakyti, kad Jungtinės Amerikos Valstijos, jos kariuomenė, ypač sausumos, turi aiškius planus ir sumanymus, kaip ji dislokuoja savo vienetus ir į kokią šalį, jie turi aiškų planą, aiškų sumanymą ir vienas iš to sumanymo įgyvendinimo ir buvo, kad turėjome tą devintą batalioną, kuris vėl rotuojasi į Jungtines Amerikos Valstijas“, – Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) surengtoje spaudos konferencijoje akcentavo V. Rupšys.

Lietuvos kariuomenės vado teigimu, Amerikos karinė vadovybė turi planų dėl tolesnio papildomo karinių vienetų dislokavimo Lietuvoje. Anot V. Rupšio, rugpjūčio pabaigoje Lietuvoje bus rengiamos JAV oro gynybos vienetų pratybos.

„JAV dislokuoja skirtingais periodais, skirtingo pajėgumo ir skirtingos rūšies vienetus, todėl dabar turėsime oro gynybos vienetų pratybas rugpjūčio pabaigoje, Jungtinių Amerikos Valstijų oro gynybos vienetai bus dislokuoti Lietuvoje, paskui vienetai greičiausiai bus dislokuoti į šaudymo pratybas Pabradėje rudenį, pavasarį tikimės, kad jie pratybose vėl dalyvaus. Taip kad yra labai glauduss bendradarbiavimas“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie prezidento Donaldo Trumpo išsakytą pareiškimą, kad Jungtinės Valstijos ketina perkelti dalį Vokietijoje dislokuotų karių į Lenkiją, o dalį sugrąžinti atgal į JAV, V. Rupšys akcentavo manąs, kad tai yra daugiau politinis pareiškimas, o ne realūs sprendimai. Visgi Lietuvos kariuomenės vadas pabrėžė, kad Lietuvos interesas – amerikiečių karių pajėgos Europoje.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Nėra dar sprendimų, tai tikrai čia tokie, sakykime, daugiau politiniai pareiškimai. O kai bus sprendimai – mūsų interesas Europoje turėti amerikiečius“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda metu JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ketina perkelti dalį Vokietijoje dislokuotų karių į Lenkiją. Prezidentų susitikimas vyko likus vos keturioms dienoms iki Lenkijos prezidento rinkimų. D. Trumpas patikino ketinąs dalį karių iš Vokietijos siųsti atgal į JAV.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта