Valstybei – milijoninės sąskaitos už nepagamintą elektrą
Energetika 14 08 2013 767 peržiūros

Valstybei – milijoninės sąskaitos už nepagamintą elektrą

Valstybinė energetikos inspekcija jau gavo apie 400 prašymų kompensuoti sustabdytus saulės elektrinių projektus.:::Su tokiais skundais į inspekciją gyventojai gali kreiptis iki rugsėjo 1 d. Seimas saulės elektrinių projektų plėtrą sustabdė 2013 m. pradžioje.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius tada sakė, kad valstybė siekia apginti viešąjį interesą ir ateityje išvengti elektros kainų didėjimo. Įteisinus galimybę mažoms – iki 30 kW galingumo – saulės jėgainėms gaminti energiją ir plėstis be apribojimų, pasipylė prašymai leisti verstis šia veikla.

Norą gaminti elektrą iš saulės energijos pernai pareiškė daugiau kaip 7000 įmonių ar pavienių asmenų. Juos patraukė didesni tokios elektros supirkimo tarifai ir stipriai atpigusi saulės elektrinių įranga.

Skaičiuota, kad įgyvendinus visus saulės elektrinių projektus, kuriems išduoti leidimai, valstybei būtų kainavę 0,5 mlrd. litų per metus. Dabar vyriausybė numato kiekvienam šios veiklos atsisakiusiajam kompensuoti iki 100 tūkstančių litų. Skaičiuojama, kad iš viso tam prireiks apie 200 mln. litų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Tačiau išlaidos bus padengtos tik tiems saulės energijos plėtotojams, kurie nuostolių patyrė iki šių metų sausio 31 d. ir kuriems nebuvo pratęstas leidimų galiojimas. Kiek iš viso bus tokių prašytojų, ir kiek pinigų reikės kompensacijoms, paaiškės tik rugsėjį.

Kol kas nė vienas prašymas nenagrinėtas, o komisija į pirmąjį posėdį rinksis rugpjūčio pabaigoje. Kompensacijoms numatoma naudoti lėšas, gautas iš Viešuosius interesus atitinkančių paslaugų – vadinamojo VIAP.

delfi.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта