Viktoras Ševaldinas; “„Klaida rinkimuose gali brangiai kainuoti visuomenei“
Rinkimai 2019 08 02 2019 1599 peržiūros

Viktoras Ševaldinas; “„Klaida rinkimuose gali brangiai kainuoti visuomenei“

Viešoji organizacija IAE veteranų susivienijimas organizuoja susirinkimą su kandidatais į Visagino savivaldybės mero postą, kuris vyks vasario 12 d. 17.30 val. Visagino kultūros centro „Draugystė“ salėje.

Redakcija pabendravo su pagrindiniu šio renginio iniciatoriumi, buvusiu IAE generaliniu direktoriumi, Visagino garbės piliečiu Viktoru Nikolajevičiumi Ševaldinu.

- Viktorai Nikolajevičiau, kodėl nusprendėte surengti tokį susitikimą ir ką norite sužinoti iš kandidatų į mero postą? Ar tai ne pavirs į priešrinkiminę agitaciją, kurią galima būti vykdyti tik pagal vietos savivaldos rinkimų įstatymą?

- Pirmiausia noriu pasakyti, kad šis susitikimas organizuojamas IAE veteranams ir senjorams, bet taip pat visiems tiems, kurie nori pamatyti ir išgirsti kandidatus į mero postą ir, galbūt, užduoti jiems savo klausimą.

Jokios agitacijos ir savireklamos nebus, visi bandymai reklamuoti vieną ar kitą kandidatą, taip pat savireklama, bus nutraukiami.

Mes parengėme 6 klausimus apie miesto ateitį; apie užduotis artimiausiems 4 metams; apie miesto, esančio netoli radiacinio objekto, statusą; apie medicininę priežiūrą ir, žinoma, paklausim kandidatų, kodėl jie eina į valdžią. Tai yra, norime išgirsti kandidatų į mero postą atsakymus apie mūsų ateitį, o ne kalbėti apie praeitį ar kritikuoti valdžią.

-Koks bus susitikimo reglamentas?

- Aš, kaip vedėjas, atidarysiu šį renginį ir paaiškinsiu auditorijai susitikimo taisykles. Kiekvienam kandidatui į mero postą bus skiriama 12-15 minučių, kad atsakytų į susitikimo darbotvarkės klausimus.

Tada gyventojai galės užduoti savo klausimus, pageidautina raštu, kadangi pagal reglamentą, klausimui pateikti skiriama ne daugiau nei kaip 2 minutes. Planuojama, kad susitikimas vyks 2 valandas.

- Viktorasi Nikolajevičiau, reiškia, pagrindinis šio susitikimo uždavinys yra padėti žmonėms apsispręsti dėl savo kandidato į mero postą pasirinkimo?

- Žinoma! Ne visi vyresnio amžiaus žmonės gali stebėti reklamą internete, jie nesinaudoja socialiniais tinklais, o šio susitikimo metu jie girdės kiekvieno potencialaus mero ateities planus, nes, tas, kas netaps meru, vis dar bus valdžioje - bus išrinktas į Tarybą.

Miesto veteranai turėtų būti skatinami būti aktyviais, nes klaidos rinkimuose brangiai kainuoja visuomenei.

- Dėkoju už pokalbį!

Pamenu, kad ankstesniuose rinkimuose visi, norintys eiti į valdžią, visada stengėsi susidraugauti su senjorais. Dabar, kažkodėl, ši tradicija yra apleidžiama. Tačiau rinkėjų proporcijos kiekvienais metais pereina į senjorų pusę, kuri sudaro didžiąją dalį balsavimo teisę turinčių asmenų.

Be to, šioje gyventojų dalyje pilietinė atsakomybė, kaip sakoma, yra kraujyje - senjorai visada atvyksta balsuoti. Taigi, galima sakyti, kad nuo jų balsų priklausys, kas užims mero kėdę ir vietas prie apskritojo stalo.

Primename, kad užsieniečiai, turintys nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje, turi teisę dalyvauti rinkimuose į vietos valdžios institucijas.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта