Vilniaus universitetas skelbia laikinai stabdantis savo veiklą
Lietuva ir Baltijos šalys 03 12 2019 972 peržiūros

Vilniaus universitetas skelbia laikinai stabdantis savo veiklą

Vilniaus universitetas (VU) gruodžio 5-6 dienomis laikinai stabdo savo veiklą, savo „Facebook“ paskyroje pranešė VU Žurnalistikos instituto doc. Dr. Deimantas Jastramskis.

„Darbuotojams rektoriaus įsakymu suteikiamas laisvas mokamas laikas“, – skelbiama D. Jastramskio pranešime, kuriame siūloma laisvalaikį nuo studijų panaudoti mokslui.

VU atstovas spaudai Ervinas Spūdys Eltai patvirtino, kad Vyriausybei ir toliau nevykdant savo įsipareigojimų universitetas svarstys ilginti veiklos stabdymo laikotarpį.

„Vyriausybei nevykdant savo įsipareigojimų didinti akademinių darbuotojų, neakademinių darbuotojų darbo užmokesčio, nedidinant ir neperžiūrint iš esmės studentų skatinamųjų stipendijų dydžio, Vilniaus universitetas nusprendė laikinai stabdyti savo veiklą. Kol kas yra dviejų dienų stabdymas, tačiau jeigu ir toliau nebus girdima ir klausomasi, bus svarstoma tą laikotarpį ilginti“, – universiteto poziciją išdėstė E. Spūdys.

Anot VU atstovo spaudai, laikinas universiteto veiklos sustabdymas paveiks net 35 tūkst. žmonių.

„Tuo metu nevyks nei paskaitos, nei seminarai, nei suplanuoti renginiai, tai paveiks tiesiogiai 35 tūkst. žmonių, vienintelė išimtis bus daroma tokioms didelėms nacionalinėms ir tarptautinėms konferencijoms, kurių metu ir užsienio svečiai bus informuoti apie susiklosčiusią padėtį“, – patikino E. Spūdys, akcentuodamas, kad Vyriausybei nepatenkinus akademinės bendruomenės prašymų, bus svarstomas ne tik ilgesnis universiteto veiklos stabdymas, bet galimai ir kitos protesto formos.

ELTA primena, kad pastarąjį trečiadienį sostinės Vinco Kudirkos aikštėje įvyko protesto akcija „diplomas už ačių“, kurioje VU rektorius Artūras Žukauskas visiems, palaikantiems akademinę bendruomenę, diplomus įteikė už ačiū.

Pasak rektoriaus, akcija skirta atkreipti dėmesį į tai, kad aukštasis mokslas, generuojantis milžinišką grąžą valstybei, yra virtęs paskutiniu šalies prioritetu. VU bendruomenė protesto metu reikalavo kelti dėstytojų ir mokslo darbuotojų atlyginimus. Nepatenkinus reikalavimo universiteto bendruomenės nariai teigė skelbsiantys šventines dienas ir eisiantys ilsėtis.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта