Visaginiečiai nerimauja dėl plastiko atliekų tvarkymo įmonės planų įsikurti savivaldybės teritorijoje
Rinkimai 2024 24 10 2024 411 peržiūros

Visaginiečiai nerimauja dėl plastiko atliekų tvarkymo įmonės planų įsikurti savivaldybės teritorijoje

LRT naujienų portalui paskelbus, kad antrinių žaliavų ir pakuočių apdorojimo įmonė „Retroplast“ savo veiklą ketina tęsti Ignalinos atominės elektrinės branduolinės energetikos objekto sanitarinės apsaugos zonoje, Visagino savivaldybės teritorijoje, žmonės neslėpė nerimo. Tarybos narys Jevgenij Šuklin skubiai kreipėsi į Aplinkos ministrą Simoną Gentvilą, kad jis suteiktų informaciją gyventojams.

Pasak Aplinkos apsaugos ministro S. Gentvilo, ne Aplinkos ministerija derina įmonės planus, o Aplinkos apsaugos agentūra, tačiau, pasak jo, iš Visagino savivaldybės administracijos taip pat negauta pastabų dėl įmonės planų įsikūrimo Visagino savivaldybės teritorijoje.

Įvertinus susiklosčiusią situaciją, ministras patikino, kad Aplinkos apsaugos agentūra labai griežtai vertins įmonės planus persikelti bet kur – ar tai būtų Visaginas, ar Širvintos ir kitos teritorijos. Galimai net bus svarstoma stabdyti įmonės veiklą Lietuvoje.

„Aš iš savo pusės taip pat sieksiu, kad mes savivaldos lygiu padarytume viską, jog tokios įmonės, pažeidžiančios aplinkosaugos standartus ir darančios žalą gyventojų gerovei, Visagine neįsikurtų“, – teigė J. Šuklin.

 

Kaip skelbė LRT Tyrimų skyrius, dėl Skaidiškėse įsikūrusių įmonių „Retroplast“ ir „Eko perdirbimas“ veiklos per pastarąjį pusmetį gyventojai pateikė daugiau kaip 500 skundų. Po institucijų atlikto tyrimo buvo nurodyta stabdyti dalį įmonės „Eko perdirbimas“ veiklos, nes paaiškėjo, kad ji – nelegali. Taip pat nustatyta, kad iš įmonės sklindantys kvapai viršija normas: didžiausia leistina vertė yra 8 kvapo vienetai, o už įmonių „Eko perdirbimas“ ir „Retroplast“ ribos nustatytos 11,6–20,7 vieneto siekiančios vertės.

Politinė reklama bus apmokėta iš Liberalų sąjūdžio PK sąskaitos. Užsakymo Nr. PR-2024/157

Sklandrausis
Sklandrausis

Projektas „Europos Pulsas“

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта