Visagino AE: Intensyviai rengiamasi projektavimo etapui
Energetika 14 12 2011 651 peržiūros

Visagino AE: Intensyviai rengiamasi projektavimo etapui

Gruodžio 9 d. UAB „Visagino atominė elektrinė“ pasirašė sutartį su branduolinės energetikos sektoriaus lydere pasaulyje „Exelon Nuclear Partners, LLC“ (ENP).:::Ši kompanija pasirinkta kartu su visais Visagino atominės elektrinės (VAE) regioniniais partneriais - Estijos, Latvijos ir Lenkijos energetikos bendrovėmis. ENP dirbs regioninio VAE Projekto inžinieriumi (angl. Owner‘s Engineer) dabartiniame projekto vystymo etape.
„Žengtas didelis žingsnis į priekį – prie Visagino atominės elektrinės projekto vykdytojų prisijungė savo kompetencija ir patirtimi visame pasaulyje garsi ir patyrusi branduolinės energetikos bendrovė“, - sakė Rimantas Vaitkus, UAB „Visagino atominė elektrinė“ generalinis direktorius. – „Tai dar kartą patvirtina, kad Lietuvos ir jos regioninių partnerių naujosios atominės elektrinės projektas yra brandus ir toliau profesionaliai vystomas“.
Darbas kartu su branduolinės energetikos sektoriaus senbuve ENP, kuri žinias ir patyrimą sukaupė eksploatuodama didžiausią kiekį branduolinių reaktorių JAV, užtikrins optimalų ekonominį ir inžinerinį statomos elektrinės sprendimą.
„Manau, kad papildoma itin kvalifikuotų branduolinės energetikos inžinierių profesionali priežiūra projekto pradžioje bus dar vienas garantas, kad mūsų statoma naujoji atominė elektrinė atitiks visus griežčiausius saugumo reikalavimus ir bus pastatyta laiku“, - sakė R. Vaitkus. „Malonu, kad esame išrinkti patarti VAE ir jos regioniniams partneriams statant naują branduolinę elektrinę“, - sakė „Exelon Generation“ vyresnysis viceprezidentas ir ENP vykdomasis direktorius Amir Shahkarami. – „Exelon“ patirtis vystant branduolinės energetikos programas įvairiose pasaulio valstybėse bus naudinga VAE, kuri siekia aprūpinti Baltijos regiono ateities kartas saugia, patikima ir konkurencinga branduoline energija“.
„Exelon Nuclear Partners, LLC“ yra antrinė „Exelon Generation Company, LLC“ įmonė, kurios 100 proc. akcijų valdo „Exelon Cooperation“ („Exelon“). Šiuo metu „Exelon“ dešimtyje JAV atominių elektrinių eksploatuoja 17 branduolinių reaktorių. Tarp jų, dvylika yra verdančio vandens reaktorių BWR - tokio tipo naujos kartos pažangusis reaktorius ABWR bus statomas Visagino AE.
Likusieji penki „Exelon“ reaktoriai yra suslėgto vandens reaktoriai PWR. „Exelon“ elektrinėse pagaminama 20 proc. visos JAV branduolinės elektros energijos, be to, jos savikaina yra mažiausia tarp konkurentų. Patyrusi verdančio vandens reaktorių eksploatacijos ekspertė ENP kartu su strateginiu investuotoju „Hitachi“ ir Lietuvos specialistais spręs įvairaus pobūdžio inžinerinius klausimus, susijusius su VAE projektavimu ir statyba.
Šiuo metu VAE specialistai rengia ir su regiono partneriais bei strateginiu investuotoju derina teisines, komercines ir technines VAE projekto sritis reglamentuojančias sutartis.
 
enmin.lt
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта