„Šalia mūsų tiek daug, nusipelniusių pagarbos, žmonių“
Visagine 26 11 2018 990 peržiūros

„Šalia mūsų tiek daug, nusipelniusių pagarbos, žmonių“

Savivaldybė vėl ruošiasi kasmetiniams geriausių visaginiečių apdovanojimams, kad gruodžio 15 d. surengti tradicinį renginį Mano miestas - Visaginas, kurio metu bus apdovanoti tie, kurie vienoje ar kitoje veiklos srityje bus pripažinti geriausiais (http://www.visaginas.lt/index.php?660971563).

2009 m. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Jūratės Tamonienės iniciatyva prasidėjęs konkursas per pirmuosius kelerius metus sukėlė didžiulį visagaliečių susidomėjimą, tačiau palaipsniui pradėjo prarasti savo ankstesnę reikšmę ir prestižą.

Niekas neginčija visų tų žmonių, kurie buvo apdovanoti geriausio visaginiečio apdovanojimu, nuopelnais, tačiau pati balsavimo sistema, kai galima spragtelėti mygtuką už norimo kandidato pergalę, neabejotinai pakenkė šios geros idėjos patikimumui.

Popierinis balsavimas dažnai rodo visiškai skirtingus rezultatus nei elektroninis. Gerai žinomas pavyzdys, kai vienas asmuo laimėjo popierinį balsavimą, bet daugiau balsų surinko kitas – pagal elektroninį balsavimą, kuris galiausiai ir tapo geriausiu.

Bet galų gale niekas nepildys dešimčių anketų, o spragtelėti mygtuką galima tiek kartų, kiek nori. Tai labai pakirto konkurso patikimumą, o kai kurie žmonės iš metų į metus stebėjo, kaip jų kandidatas, patenkantis į geriausių trejetuką, niekada nebuvo pripažintas geriausiu savo veiklos srityje.

Todėl kvietimas rinkti geriausius visaginiečius atrodo nesąžiningas - tai neįmanoma net su pačia idealiausia balsavimo sistema.

Teisingiau pasirinkti vertingus, to vertus visaginiečius, kurie iš tikrųjų išsiskyrė per praėjusius metus - pasiekė tam tikrų rezultatų, įvykdė permainas toje ar kotoje srityje.

Mūsų manymu, tai būtų objektyvu, būtų daug mažiau konkurso rezultatų kritikos ir padidėtų šio renginio prestižas.

Nepritariam šio konkurso atšaukimui, tačiau norėtųsi pateikti pasiūlymą: išbraukti žodį geriausius" ir pakeisti jį į vertus", reikšmingus pasiekimus ir kt.

O kadangi konkursas jau paskelbtas, raginame visus piliečius jame dalyvauti. Siūlykite kandidatus iš savo kolektyvų (atrodo, kad IAE darbuotojai to dar niekada nedarė), taip pat tuos žmones, kuriuos pažįstate, ir galėtumėte papasakoti apie jų pasiekimus.

Kuo daugiau bus dalyvių, tuo įdomesnis konkursas. News.tts.lt redakcija, iš savo pusės, yra pasiruošusi pristatyti jūsų kandidatus mūsų svetainėje, išskyrus tuos, kurie dalyvaus rinkimų kampanijose, kaip kandidatai į vietos tarybą, merus, Seimą, prezidentus ar į Europos Parlamentą.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Antono Šuminskio nuotrauka: 2013 metų kandidatai

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта