Žmonių su negalia transportavimo paslauga turi paklausą
Visagine 15 02 2021 641 peržiūros

Žmonių su negalia transportavimo paslauga turi paklausą

Jau trečius metus neįgaliųjų sporto klubas „Visaggalis“ vykdo projektą „Pagyvenusių žmonių ir žmonių su negalia socialinės integracijos gerinimas teikiant transporto paslaugas“.

Šiais metais transporto paslaugų teikimo žmonėms su negalia projektas pradėjo veikti nuo vasario 8 d. Ir, pasak sporto klubo „Visaggalis“ pirmininko Modesto Baltakio, ši paslauga yra labai paklausi, nepaisant to, kad, skirtingai nei praėjusiais dvejais metais, ji tapo mokama. Asmuo turi mokėti 3 centus/km, juridinis asmuo - 20 centų/km. „Praėjusius dvejus metus ši paslauga buvo nemokama, bet mes dirbome su „minusu“. Mūsų žmonių su negalia sporto klubas savo lėšomis turėjo apmokėti draudimą, automobilio priežiūrą ir kitas išlaidas“, - pasakojo M. Baltakis.

Primename, kad 2018 m. sporto klubas „Visaggalis“ pasirašė sutartį su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dėl automobilio nuomos žmonių su negalia transportavimui 5 metų laikotarpiui. Šį projektas yra finansuojamas ministerijos ir iš dalies savivaldybės. Tačiau iš projekto lėšų apmokamas tik kuras ir vairuotojo atlyginimas - likusias išlaidas turėjo padengti žmonių su negalia sporto klubas „Visaggalis“.

Tuo tarpu jo pajamos yra nedidelės - jas sudaro 1,2 procento pajamų mokesčio už labdarą ir nario mokesčių. „Visoje Lietuvoje ši paslauga yra mokama, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija netgi padarė mums pastabą dėl to, kad transportavimo paslaugoms naudojame nuosavas klubo lėšas, taip pažeisdami savo narių interesus“, - aiškino Modestas Baltakis.

Užsakymai dėl žmonių su negalia transportavimo į gydymo įstaigas Vilniuje, Utenoje ir Visagine priimami ne vėliau kaip likus 24 valandoms iki paslaugos teikimo. Turėtumėte susisiekti telefonu 8-602-27340, 8-602-27655 nuo 12.00 iki 13.00 val.

Ina Negoda

news.tts.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта