A. Bilotaitė: ketvirtadienis yra paskutinė diena neteisėtiems migrantams gauti 1000 eurų išmoką
Lietuva ir Baltijos šalys 20 01 2022 657 peržiūros

A. Bilotaitė: ketvirtadienis yra paskutinė diena neteisėtiems migrantams gauti 1000 eurų išmoką

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad šis ketvirtadienis yra paskutinė diena, kai neteisėtiems migrantams, norintiems savanoriškai grįžti į kilmės šalis, bus išmokama 1000 eurų išmoka. Ministrės teigimu, kol su Iraku bus derinama dėl neteisėtai į Lietuvą atvykusių irakiečių priverstinio grąžinimo, ketinama grįžti prie įprastinės 300 eurų išmokų tvarkos. Ministrė neatmeta, kad ateityje suma gali būti ir vėl padidinta.

„Iki sausio 20 dienos galioja siūlymas ir galimybė asmenims gauti 1000 eurų ir 20 dieną dar apsisprendę asmenys turės galimybę tuo pasinaudoti. Po 20 dienos mes sugrįšime prie tos buvusios tvarkos, kai buvo siūloma 300 eurų išmoka“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Bilotaitė kartu pridurdama, kad neatmetama galimybė ateityje vėl sugrįžti prie didesnių išmokų.

„Tolesnius mūsų galimus sprendimus priimsime po to, kai bus aiškiau dėl priverstinių grąžinimų. Kaip žinoma, į Lietuvą patekusių neteisėtų migrantų yra iš Irako, o Irakas sutinka priimti tik tuos asmenis, kurie yra pasiryžę tai padaryti savanoriškai. Kalbant apie priverstinius grąžinimus, tai sudėtinga padaryti, bet neseniai užsienio reikalų ministras lankėsi Irake, be to, artimiausiu metu bus tariamasi su Europos Komisija. Vyks trijų šalių – Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Europos Komisijos derybos dėl priverstinio grąžinimo. Mes tikimės, kad bus sprendimai ir atitinkamai pagal tai spręsime, ar pratęsti 1000 eurų išmoką, ar ne“, – teigė A. Bilotaitė.

Ministrė pabrėžė, kad šiuo metu įvairiais būdais siekiama paskatinti ir įtikinti kuo daugiau asmenų į kilmės šalis sugrįžti savanoriškai.

„Mes labai aktyviai dirbame, yra įtikinėjimo grupės, kurios važiuoja per apgyvendinimo vietas ir kalbasi su asmenimis, kurie, praėjus visas procedūras Migracijos departamente, pripažinti neteisėtais migrantais ir dabar yra jiems galimybės pasirinkti savanoriškai sugrįžti į namus“, – kalbėjo ministrė.

A. Bilotaitės teigimu, į kilmės šalis buvo grąžinti 546 asmenys ir yra apie 100 asmenų, kurie sutinka savanoriškai išvykti. Anot A. Bilotaitės, kad grąžinimas įvyktų sėkmingai, šiuo metu į Lietuvą atvykę Irako ir Kongo valstybių atstovai padeda parengti visus reikiamus dokumentus.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Šiuo metu mes turime apie 100 asmenų, kurie sutinka išvykti, yra atvykusios šiuo metu Irako ir Kongo valstybių misijos, kurios padeda tvarkyti tų asmenų kilmės dokumentus, tapatybės dokumentus, kad jie galėtų išvykti“, – kalbėjo ministrė.

 

ELTA

Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта