Apklausa: 63 proc. įmonių mano, kad parama verslą pasiekia lėtai dėl perteklinių reikalavimų
Verslas ir ekonomika 26 05 2020 869 peržiūros

Apklausa: 63 proc. įmonių mano, kad parama verslą pasiekia lėtai dėl perteklinių reikalavimų

Apie 63 proc. įmonių mano, kad valstybės parama nuo koronaviruso krizės nukentėjusius verslus pasiekia lėtai dėl perteklinių reikalavimų ir įsipareigojimų, rodo Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) apklausa.

Kaip antradienį spaudos konferencijoje sakė LVK prezidentas Valdas Sutkus, buvo apklaustos 215 prekybos, paslaugų, pramonės, žemės ūkio ir aukštųjų technologijų sektoriaus įmonių.

„Paklausėme, kodėl, įmonių nuomone, parama verslą pasiekia lėtai – 63,5 proc. atsakiusių teigė, kad parama pasiekia lėtai dėl to, jog yra pertekliniai reikalavimai, sąlygos, įsipareigojimai, kurie sukelia administracinę naštą. 19,7 proc. atsakė, kad numatytos priemonės yra ilgesnio laikotarpio, todėl vėliau suveiks“, – sakė V. Sutkus.

Dar 7,9 proc. apklaustų įmonių sakė, kad parama verslą pasiekia lėtai, nes trūksta informacijos, kur ir kada kreiptis, o 8,9 proc. įmonių atsakė, kad parama jas pasiekė greitai.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Apklausos rezultatai rodo, kad dėl paramos kreipėsi 67,5 proc. įmonių, nesikreipė – 32,5 apklaustų įmonių.

Pasak V. Sutkaus, daugiausia įmonių kreipėsi dėl mokesčių atidėjimo, delspinigių netaikymo ir išieškojimo stabdymo (23,2 proc.), tiek pat dėl subsidijos darbo užmokesčiui prastovų laikotarpiu, 13,6 proc. – dėl nuomos mokesčio kompensacijos, 12,4 proc. – dėl paskolos mokėjimo atidėjimo.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта