D. Kreivys neabejoja: tokių energetikos kainų šokų kitais metais tikrai neturėsime
Verslas ir ekonomika 19 01 2023 322 peržiūros

D. Kreivys neabejoja: tokių energetikos kainų šokų kitais metais tikrai neturėsime

Energetikos ministras Dainius Kreivys neabejoja, kad, įvedus atitinkamus saugiklius, kitais metais dujų kainos nepasieks tokių aukštumų, kokias Lietuva regėjo praėjusiais metais.

„Be abejo, turėsime skirtingų periodų. Bet aš tikiuosi, kad tokių kainų šokų tikrai neturėsime dėl kelių priežasčių. Pirma priežastis, kad dujų kainos yra apribotos, tai lubos. Į tokias aukštumas negalės pasiekti dėl kainų dujų apribojimų“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė D. Kreivys.

„Kitas aspektas, kad Prancūzijoje neveikia beveik 60 proc. reaktorių. Tai į tą situaciją turbūt negrįšime“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, šios dvi priežastys sudaro prielaidų tikėti, kad kainos kitais metais bus žymiai mažesnės nei praėjusiais.

„Be abejo, greičiausiai vasarą tuo periodu, kai turėsime anticiklonus, kai nėra vėjo, kai aukšta temperatūra ir mažai vandens, turėsime aukštas kainas. Bet kosminių kainų nebeturėsime“, – aiškino politikas.

Paklaustas, ar jau galima teigti, kad Europa laimėjo energetinį karą prieš Rusiją, ministras pabrėžė – tendencijos yra pozityvios.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Kare yra daug dinamikos visą laiką, bet vėlgi, kaip ir Ukrainos fiziniame kare, taip ir pas mus ta tendencija yra pozityvi“, – sakė jis.

ES šalių energetikos ministrai gruodžio pabaigoje pasiekė susitarimą dėl gamtinių dujų kainų lubų – sutarta viršutinė dujų kainų riba sieks 180 eurų už megavatvalandę. Ji galios didmeniniams ateities sandoriams Nyderlandų TTF prekybos taške.

Šis dujų kainų apribojimo mechanizmas bus taikomas vienerius metus, o įsigalios nuo kitų metų vasario 15 d. Jis įsijungs, kai ateinančio mėnesio TTF išvestinių finansinių priemonių atsiskaitymo kaina tris darbo dienas viršys sutartas „lubas“ ir per tą patį laikotarpį bus 35 eurais didesnė nei kainų kitose tarptautinėse rinkose vidurkis.


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта