DAROM Utenos regione! (Visagino r.)
Visagine 27 04 2023 1168 peržiūros

DAROM Utenos regione! (Visagino r.)

Data: 2023-04-29

Savivaldybė: Visagino savivaldybė

Organizatorius: Utenos regiono atliekų tvarkymo centras

Organizatoriaus kontaktas: migle@uratc.lt

Daugiau informacijos ⭷

Apie iniciatyvą

UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“ dovanoja nemokamus metinius atliekų limitus akcijos „DAROM‘23“ dalyviams.

Utenos regione akcija vyks balandžio 29 dieną. Akcijos dieną surinktos atliekos bus priimtos didelių gabaritų ir žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėse: https://uratc.lt/fiziniams-asmenims/

- Akcijos dalyviai turi nufotografuoti sutvarkytą aplinką ir įkelti nuotraukas į savo soc. tinklus su grotažymėmis #Manoatliekukultura ir #DaromKartu.

- Šios nuotraukos, tai „BILIETAS“ nemokamam atvežtų atliekų pridavimui didelių gabaritų ar žaliųjų atliekų surinkimo aikštelėje, todėl atvykus, nuotraukas būtina parodyti aikštelės operatoriui.

Pristatytos atliekos nebus įskaitomos į metinius limitus, tačiau tie patys limitai bus taikomi akcijos metu pristatomoms atliekoms.

Informacija apie priimamas atliekas ir limitus: https://uratc.lt/wp-content/uploads/2018/03/Nemokamai-priimam%C5%B3-atliek%C5%B3-s%C4%85ra%C5%A1as.pdf Priimamos tik didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių taršos leidimuose nurodytos atliekos.

Akcijos metu gyventojai skatinami ne tik surinkti atliekas iš viešųjų erdvių, bet ir jas išrūšiuoti: pakuotes – į joms skirtus rūšiavimo konteinerius, didelių gabaritų atliekas – į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, sodo ar miško atliekas – į žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles. Surinktos bešeimininkės atliekos priklauso tam, kas jomis nusprendė pasirūpinti, tad pristačius akcijos metu surinktas atliekas į didelių gabaritų atliekų ar žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles, bus tikrinama, ar atliekos išrūšiuotos.

Neleistinoje vietoje radę išverstas šiukšles, kurių patys negalite surinkti, informuokite Aplinkos apsaugos departamentą: https://aad.lrv.lt/lt/pranesk-apie-aplinkosauginius-pazeidimus.

Kviečiame gyventojus naudotis „Mes darom“ žemėlapiu – monitoringo sistema, padedančia nustatyti problemos mastą vizualizuojant surinktus duomenis bei planuoti švarinimosi akcijas savivaldybėse. Žemėlapyje galite: a) žymėti tvarkytinas vietas; b) rasti tvarkytinas teritorijas ir prisidėti prie jų švarinimo. Jei nusprendėte dalyvauti akcijoje, labai prašome atnaujinti žemėlapyje pažymėtos vietos statusą į „Sutvarkyta“.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта