EBPO ekspertas: Lietuvos ekonominė prognozė viena geriausių Europoje, turite tęsti stiprias reformas ir kitąmet
Verslas ir ekonomika 20 10 2022 401 peržiūros

EBPO ekspertas: Lietuvos ekonominė prognozė viena geriausių Europoje, turite tęsti stiprias reformas ir kitąmet

Pagal ekonomikos augimą Lietuva yra viena labiausiai stebinančių Europos šalių, sako Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vyriausiasis ekonomistas Alvaro Pereira, ketvirtadienį pristatęs naujausias organizacijos prognozes.

Jis gyrė dabartinę Vyriausybę dėl jos įgyvendintų ekonominių reformų ir „stiprios ekonominės darbotvarkės“.

„Lietuva yra viena labiausiai stebinančių šalių pagal ekonomines reformas pastaraisiais metais ir viskas dėka stiprios ir tvirtos ekonominės darbotvarkės, dėl ko nuopelnai tenka Vyriausybei“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Pereira.

EBPO atstovo pristatytomis prognozėmis, šalies ekonomika šiemet turėtų augti 1,6 proc., o 2023 m. 1,3 proc. – itin panašiai, kiek skaičiuoja Finansų ministerija.

„Tikrai bus ekonomikos sulėtėjimas, nes lėtėja viso pasaulio ekonomika, bet, EBPO manymu, Lietuvos ekonomika augs žymiai greičiau, nei kitų Europos valstybių“, – teigė jis, pridūręs, jog tiksli ūkio raida priklausys nuo karo Ukrainoje eigos bei to, kaip kis Europos šalių ekonomikos.

Tuo metu nedarbo lygis 2022 m. pasieks 5,8 proc., kitąmet augs iki 6,5 proc.

Organizacijos skaičiavimais, Lietuva, pagal bendrojo vidaus produkto vienam gyventojui augimą 2010–2020 m., tarp visų 38 EBPO tirtų valstybių buvo antra – po Airijos.

Pasak A. Pereiros, šalies ekonomika yra pakankamai atspari, todėl EBPO prognozė 2023 m. Lietuvai yra „žymiai geresnė nei kitoms Europos šalims“.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Jis pabrėžė, kad Lietuva ir Europa susiduria su dideliu energijos ir maisto kainų augimu, sukeltu Rusijos karo Ukrainoje, tačiau, nepaisant to, svarbu ir toliau būtina įgyvendinti reformas, siekiant kovoti su visuomenės senėjimu, skatinti skaitmenizaciją.

Jų vykdymą Lietuvoje tarptautinis ekspertas įvertino gerai, tačiau pažymėjo, kad jos galėtų būti ir spartesnės.

„Jums sekasi gerai, bet galėtų sektis dar geriau, ypač kalbant apie skaitmenizaciją“, – pabrėžė EBPO ekonomistas.

„Lietuvai ateinančius kelerius metus bus svarbu tęsti tinkamą politiką, kurią vykdėte ir tęsti valstybino sektoriaus reformas, kad vėl parodytumėte pasauliui, kad galite būti produktyvus, konkurencingi ir labiau klestėti“, – pabrėžė A. Pereira.

Finansų ministerijos prognozėmis, šiemet Lietuvos ekonomika turėtų augti 1,4 proc., o kitais metais numatomas 1,6 proc. siekiantis augimas.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта