Erlandas Galaguz – portretas be baltų marškinių ir kaklaraiščio
Rinkimai 2023 28 04 2023 1196 peržiūros

Erlandas Galaguz – portretas be baltų marškinių ir kaklaraiščio

Sniego baltumo marškiniai, kaklaraištis, kostiumas – taip visi įpratome darbe matyti Erlandą Galaguzą. Tai jo įprastas aprangos kodas, stilius ir  dalykinio gyvenimo būdas, kurio meras laikosi jau daug metų. O koks E. Galaguzas ne darbe? Kuo užsiima, kuo domisi? Kuo kompensuoja milžinišką nervinę įtampą darbe.

Namas kaime

Erlandas Galaguz užaugo draugiškoje šeimoje, kuri gyveno Alytuje nuosavame name. Po vedybų persikėlęs į Visaginą, Erlandas nusprendė, kad jo šeima taip pat gyvens nuosavame name. Tačiau Visagine tokios galimybės nebuvo, todėl šeima nusipirko sodybą kaime – 20 kilometrų nuo Visagino. Tai buvo sena sodyba su nesandariu stogu ir ištrupėjusiais ūkiniais pastatais. Viską viduje ir iš išorės savo rankomis kartu su sūnumi Arvydu suremontavo, perplanavo ir perstatė. E. Galaguzas išmano suvirinimo ir mūrijimo darbus. Nedidelis, bet jaukus namas kaime tapo svajonių išsipildymu ir saugiu prieglobsčiu šeimai.

Šie vaikai nekalti, kad jiems nepasisekė su tėvais

Tikriausiai retas žino, kad sutuoktiniai Galaguzai jau daugiau nei 10 metų laikinai globoja be tėvų globos likusius vaikus. Laikinieji globėjai turi būti pasirengę priimti tokius vaikus bet kuriuo metu, kol jiems ieško nuolatinių globėjų. Erlando žmona Viktorija vienu metu dirbo Vaiko teisių apsaugos tarnyboje ir dažnai matė nepilnamečius, kurie neteko tėvų arba tuos, kurių tėvams buvo apribota tėvų valdžia.

Per šį laikotarpį Galaguzų šeimoje pagyveno 8 vaikai. Šiuo metu gyvena 2 mergaitės. Su globojamais vaikais Viktorija ir Erlandas elgiasi kaip su savais. Visi kartu ruošia pamokas, plauna indus, važiuoja atostogauti.

„Šitie vaikai nekalti, kad jiems nepasisekė su tėvais. Kas jiems padės, jeigu ne tie, kas turi tokią galimybę – tvirta šeima, svetingi namai ir noras padėti„ – sako E. Galaguzas.

Išvyko pas mylimąją į Latviją

Šią frazę aš išgirdau iš žmonos lūpų, kuri juokaudama taip vadina sutuoktinio jachtą. Susidomėjimas jachtomis atsirado prieš daug metų, po kelionės su draugu į Nidą. Tada Erlandas susipažino su vienu legendiniu kapitonu, su kuriuo jachta lankėsi Gdanske.  Nuo tada atsirado begalinis noras turėti savo jachtą. Trejus metus ieškojo tinkamo pagal kainą varianto. Dėl to nusipirko seną jachtą, kuriai tada buvo beveik 30 metų. Jachta nuolat reikalauja dėmesio ir remonto, kurį E. Galaguzas atlieka pats.

Jau 6 metai Erlandas turi laivo kapitono pažymėjimą, leidžiantį be apribojimų plaukioti visuose vandenyse. O prieš tai buvo daug metų studijų ir tarpinių egzaminų. E. Galaguzo žmona ir sūnus taip pat turi pažymėjimus, leidžiančius valdyti jachtą vidaus vandenyse. Sutuoktiniai Galaguzai anksčiau dažnai keliaudavo jachta su draugais ir pažįstamais. „Kai esi jūroje, tu turi atsakomybę už visą komandą. Tokio vaidmens svarbos supratimas formuoja atsakomybę ir charakterio tvirtumą. Kapitonas turi sugebėti greitai orientuotis kritinėje situacijoje, suteikti pirmąją pagalbą, išmanyti vaistus ir net kuriam laikui tapti psichologu“. E. Galaguzas nuolat dalyvauja tarptautinėse regatose. Jis labai tikisi, kad kitais metais galės dalyvauti THE TALL SHIPS RACES SHIPS RACES 2024 regatoje.

Karpiai, bitės ir gėlės

Šalia Galagūzų namo buvo sąvartynas, kuris jau buvo pradėjęs užvaldyti ir sutuoktinių teritoriją. Teko išvežti daugiau nei 20 savivarčių visokių šiukšlių. Buvusio sąvartyno vietoje susiformavo duobė, Erlandas ten iškasė tvenkinį ir įleido karpius. Jie užauga dideli ir pasiekia net 5 – 6 kilogramų svorį. Žiemą E. Galaguzas maudosi savo tvenkinyje esančioje eketėje, o vasarą tvenkinyje augina karpius. 

Prieš 3 metus Erlandas nusprendė tapti bitininku. To jis išmoko pats iš knygų. Iš pradžių nusipirko 2 avilius, o dabar -  jų jau daugiau nei 50. Taigi, draugai ir pažįstami be medaus nelieka.

E. Galaguzas mėgsta gaminti mantus, plovą, hašlamą, kepsnius, kėdainių blynus ir žuvį. Namo savininkas gėles augina savo namuose ir kieme. Rūpestingai išaugintas iš mažo daigelio citrinmedis reguliariai veda vaisius.

Erlandas mėgsta skaityti knygas – dažniausiai dokumentinę prozą. Taip pat mėgsta greitį ir keliones automobiliu, kurį vairuoti nuo 12 metų mokė tėvai.

Toks Erlandas Galaguzas laisvalaikiu – įvairiapusis, darbštus ir nuolat besimokantis ko nors naujo.

Svetlana Babujevа

 

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos, užsakymo nr. PR-2023/98.

Už politines reklamos turinį (tekstą) bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako.

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта