Pakartotinis balsavimas Visagino savivaldybėje vyks gegužės 7 dieną
Rinkimai 2023 07 05 2023 1397 peržiūros

Pakartotinis balsavimas Visagino savivaldybėje vyks gegužės 7 dieną

Vyriausioji rinkimų komisija informuoja Visagino savivaldybės rinkėjus, kad pakartotinis balsavimas Visagino savivaldybėje vyks 2023 m. gegužės 7 d.

Dėl Visagino savivaldybės mero posto varžosi du daugiausiai rinkėjų balsų I rinkimų ture gavę kandidatai – Erlandas Galaguz ir Dalia Štraupaitė.  

Gegužės 2-4 dienomis bus organizuojamas balsavimas iš anksto savivaldybėse. Jis vyks savivaldybių pastatuose visose Lietuvos savivaldybėse. Balsuoti iš anksto visoje Lietuvoje gali tik tie Visagino savivaldybės rinkėjai, kurie savo gyvenamąja vietą yra deklaravę Visagino savivaldybėje iki š. m. sausio 4 d. Balsavimas bus organizuojamas nuo 7 iki 20 valandos

Gegužės 3-5 dienomis bus organizuojamas Visagino savivaldybės rinkėjų balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių atlikimo vietose visoje Lietuvoje.  

Gegužės 5-6 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės. Kaip ir anksčiau, taip ir šių rinkimų metu, balsuoti namuose galės rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.    

Tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose, gali registruotis iki gegužės 3 d. kreipdamiesi į savo rinkimų apylinkę (kontaktai skelbiami www.vrk.lt). Prieš I rinkimų turą balsuoti namuose užsiregistravusiems rinkėjams nieko papildomai daryti nebereikia. 

Gegužės 7-ąją, sekmadienį, rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.  

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.   

Teisę balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose turintys Europos Sąjungos valstybių narių piliečiai kartu su savo asmens dokumentu turėtų atsinešti ir laikiną arba nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoje. Kitų (ne ES) valstybių piliečiams kartu su savo asmens dokumentu reikės pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje. 

Sprendimas surengti pakartotinį balsavimą Visagine priimtas vykdant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą, kuriuo VRK buvo įpareigota iš naujo organizuoti pakartotinį balsavimą Visagino savivaldybės mero rinkimuose. 

 

Vyriausiosios rinkimų komisijos informacija

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта