Gruodžio 14 d. bus pristatytas Visagino komandos žurnalistinio tyrimo rezultatas (Misija: „Suprasti kitą“)
Visagine 11 12 2023 332 peržiūros

Gruodžio 14 d. bus pristatytas Visagino komandos žurnalistinio tyrimo rezultatas (Misija: „Suprasti kitą“)

Net 16 dalyvių iš skirtingų Lietuvos miestų 2023 m. vasarą „pasimatavo“ žurnalisto profesiją. Padedant profesionaliems mentoriams, jie ėmė interviu, fotografavo, filmavo ir kitaip rinko medžiagą apie savo herojus, problemines savo miesto ar regiono temas, bandydami suprasti kitą.

Tai – Goethe’s instituto Lietuvoje vykdomas projektas „Išplėstinė Lietuva: suprasti kitą“, kurio tikslas – tobulinti įvairių kultūros srities profesijų atstovų medijų bei žurnalistikos kompetencijas bei paskatinti juos sukurti dokumentines publikacijas. Padėti tokios patirties neturintiems dalyviams susitelkė stipri mentorių komanda: LRT radijo dokumentikos kūrėja, žurnalistė Vaida PILIBAITYTĖ, dramaturgas Rimantas KMITA, taip pat trys NARA kolektyvo žurnalistai – Berta TILMANTAITĖ, Indrė KIRŠAITĖ ir Karolis VYŠNIAUSKAS.

Iš Visagino projekte VšĮ „Urbanistinės istorijos“ vardu dalyvavo Jevgenija CHOLODOVA, Oksana DENISENKO ir Nadežda KAPUSTA. Padedant žurnalistei Bertai Tilmantaitei, trijulė pasirinko atskleisti prieglobstį jauniausiame ir daugiausiai rusakalbių gyventojų turinčiame Lietuvos mieste suradusio Ivano iš Iziumo (Ukraina) istoriją, o sykiu per savo herojų papasakoti ir apie savo gimtajį miestą bei karą Ukrainoje.

Visagino komandos žurnalistinio tyrimo rezultatas – audiovizualinis ir tekstinis pasakojimas – bus pristatytas miesto bendruomenei ir istorijos herojui jau gruodžio 14 d. 17.30 val.

18.45 val. pristatymo svečiai turės progą pamatyti jaudinantį dokumentinį filmą „Laiškas Ukrainai“ (2023), įamžinusį šimtus ukrainiečių skausmui neabejingų Lietuvos gyventojų ir pilietinių iniciatyvų aktyvistų. Filmą pristatys viena iš jo bendrakūrėjų režisierė Jūratė SAMULIONYTĖ.

Renginys vyks Visagino kultūros centro konferencijų salėje, III aukštas, Vilties g. 5.

Renginys nemokamas. Susitikimas vyks lietuvių ir rusų kalbomis.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Oksanos Denisenko informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта