“Hitachi” delegacija pristatė savo pasiūlymą investuoti į Visagino AE
Energetika 16 06 2011 683 peržiūros

“Hitachi” delegacija pristatė savo pasiūlymą investuoti į Visagino AE

Birželio 16 d. „Hitachi“ prezidento H.Nakanishi vadovaujama delegacija, susitikimo su LR Vyriausybe bei naujosios Visagino AE projekto įgyvendinimo Komisija metu pristatė savo pasiūlymą investuoti į Visagino AE projektą.:::„Hitachi“, kartu su viena iš savo dukterinių bendrovių „Hitachi-GE Nuclear Energy“, yra vienas iš potencialių Visagino AE strateginių investuotojų. „Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad Visagino AE projekto vystymas atitiktų visus tarptautinius bei branduolinės saugos reikalavimus. Todėl džiugu, kad Lietuvoje galėjome priimti aukščiausio technologinio lygio bendrovę „Hitachi“, kuri išreiškė susidomėjimą dalyvauti šiame projekte kaip strateginis investuotojas,“- sakė Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius. 
Pasak A.Kubiliaus tai, kad šios kompanijos pateiktą pasiūlymą pristatė bei visa projekto aplinka aktyviai domėjosi pats korporacijos prezidentas H.Nakanishi parodo labai rimtus potencialaus investuotojo ketinimus, bei Visagino AE projekto brandos pripažinimą. „Lietuva būtų suinteresuota „Hitachi“ investicijomis ne tik į branduolinę energetiką, bet ir į kitus šalies sektorius, ypatingai aukštųjų technologijų,“ – po susitikimo su „Hitachi“ korporacijos prezidentu sakė A.Kubilius. 
Vizito Lietuvoje metu „Hitachi“ delegacija taip pat susitiks su Visagino AE projekto regioninių partnerių – Estijos, Latvijos ir Lenkijos atstovais, Europos Komisijos atstovais.
Regioninis Visagino AE projektas yra vienas iš labiausiai pažengusių naujų atominių elektrinių projektų Europoje. Yra baigti pagrindiniai projekto parengiamieji darbai, įskaitant Espoo konvenciją atitinkantį poveikio aplinkai bei aikštelės tinkamumo įvertinimus, kurių rezultatus patvirtino ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertų misijos. Planuojama, kad Visagino AE statybos darbai prasidės 2014 m., o elektros energiją elektrinė pradės gaminti nuo 2020 m.

enmin.lt
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта