Joninėms lietuviai vien „Maximose“ nuperka per 200 tonų mėsos
Lietuva ir Baltijos šalys 24 06 2018 987 peržiūros

Joninėms lietuviai vien „Maximose“ nuperka per 200 tonų mėsos

Apie 40 tonų šašlyko, beveik 170 tonų šviežios mėsos ir per 370 tonų daržovių, atitinkamai maždaug 2, 8 ir 19 pilnutėlių sunkvežimių - tiek „Maximos“ pirkėjai pirko Joninėms pernai: jų išvakarėse ir pačią Joninių dieną. Prognozės šiam Joninių savaitgaliui išlieka panašios: nepaisant to, kad pernai Joninės švęstos tris dienas, o šįkart jos išpuola savaitgalį, pirkėjai kasmet šventėms linkę leisti sau daugiau. 

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, daugiausia šašlykų nuperkama tuomet, kai šventinė Joninių diena išpuola penktadienį ar pirmadienį, taip pailgindama vasaros savaitgalį. Tarkim, rekordiškai daug per pastaruosius penkerius metus Joninėms (šventinę Joninių dieną ir jų išvakarėse) šašlykų pirkta 2016 metais, kai Joninės švęstos prieš pat savaitgalį - penktadienį. Tuomet šašlykų nupirkta net dvigubai daugiau nei prieš tai buvusiais 2015 metais, kai Joninių laužai kūrenti viduryje savaitės. 

„Šiemet Joninės išpuola savaitgalį, taigi neturėsime papildomos laisvos dienos, kad užtęstume savo kulinarinius ieškojimus prie kepsninių. Oras irgi nemažai prisideda prie trumpiausios nakties valgiaraščio. Prognozuojame, kad ir šiemet šašlykai pirkinių krepšeliuose dominuos ir jų pardavimai išliks dideli, nes šviežios mėsos ir jos gaminių rinka yra auganti“, - sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė. 

„Maximos“ skaičiavimu, vasarą šašlykų nuperkama apie 7 tonas per dieną, o kitais metų laikais - vidutiniškai po 2 tonas (iki 1 tonos - žiemą, 4,5 tonos - pavasarį, 1,5 - rudenį). Taigi šašlykai -populiariausias vasaros patiekalas. 

„Maximos“ duomenimis, kiaulienos šašlykas - mėgstamiausias. Kai parduodamas kilogramas kokios nors kitos rūšies šašlyko, kiaulienos šašlyko jau būna nupirkta maždaug 4,5 kilogramo. Analizuojant pastarųjų penkerių metų statistiką, matomas paukštienos - vištienos, kalakutienos - šašlykų pardavimo augimas, ypač pastaruosius trejus metus. 

Pats populiariausias šašlyko marinavimo receptas - su majonezu, svogūnais ir prieskoniais. 

Dažniausios prekės, kurias lietuviai perka, pirkdami šašlyką - kečupas ir anglys kepsninėms. 

Prekybininkai pastebi, kad vis dažniau pirkėjai renkasi alų, sidrą ar vyną be alkoholio, tai yra tokių gėrimų, iš kurio buvo pašalintas alkoholis.

„Iš to, ką perka mūsų pirkėjai, matome, kad jie labiau nei anksčiau rūpinasi sveika mityba ir alus, sidras, vynas be alkoholio - tik vienas pavyzdžių. Kalbat apie Jonines, matome, kad dalį ant kepsninių čirškinamos kiaulienos pakeičia liesesnė mėsa - vištiena, kalakutiena. Su tam tikrais pasvyravimais kasmet nuosekliai auga ir daržovių pardavimai, per Jonines jų visuomet nuperkama daugiau“, - vardina V. Drulienė. 

Neseniai „Maxima“ skelbė, kad nealkoholinio alaus, vyno ir sidro vien per nepilnus šešis šių metų mėnesius nupirkta du kartus daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Nealkoholinio sidro šiemet parduota net keturiolika kartų daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Tuo tarpu tiek nealkoholinio vyno, tiek alaus pardavimai dvigubėjo. Prognozuojama, kad ir per šias Jonines ši tendencija išliks ir net stiprės. 

„Maximos“ duomenimis, iš daržovių per Jonines populiariausiųjų trijulė - pomidorai, bulvės ir agurkai. Pomidorų per dvi Joninių dienas (jų išvakarėse ir šventės dieną) pernai nupirkta beveik 127 tonos, bulvių - 66 tonos, agurkų - 53 tonos.

ELTA

Visaginas ruošiasi švęsti Kalėdas
Visaginas ruošiasi švęsti Kalėdas

Visagino kultūros centro informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта