Peticija: Lietuvai sportininkai reikalingi tik tol, kol neša pergales!
Visagine 07 08 2019 1012 peržiūros

Peticija: Lietuvai sportininkai reikalingi tik tol, kol neša pergales!

Kaip nutiko, kad visą savo vaikystę ir jaunystę sportui atidavęs Jevgenijus Šuklinas tapo Lietuvą apgavusiu dopingo vartotoju? Kodėl lengva ranka nubraukiami visi gauti pasaulio ir Europos čempionų titulai, o visai Lietuvai garsiai paskelbiama, esą bus reikalaujama grąžinti premiją, prizus ir stovyklose pravalgytus pinigus? Taip sakant, žirgelį nušovė, kamanėles parduos, paskutinę skūrą nulups ir dar klijų fabrikui naudos bus.

Priminsime, kad Jevgenijus Šuklinas yra Lietuvos kanojininkas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų laimėtojas ir prizininkas, aktyvią sportinę karjerą baigęs 2016.

2019 m. birželio 12 d. spaudoje paskelbta, kad Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) gavo Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Disciplinarinės komisijos raštą, kuriame teigiama, kad pakartotinai ištyrus J. Šuklino dopingo mėginį, paimtą po sidabrinio 2012 metų starto Londono olimpinėse žaidynėse, Lietuvos kanojininkas diskvalifikuojamas.

Nors J. Šuklinas neigia vartojęs dopingą, LTOK Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimą įgyvendino nedelsiant. J. Šuklinui gali tekti grąžinti ne tik medalį, ženkliuką ir diplomą, bet ir už laimėjimą gautą automobilį bei kitas išmokas. Kartu su sportininku buvo apdovanoti ir jo treneriai, komandos kinezeterapeutas, gydytojas – jiems taip pat tektų grąžinti apdovanojimus.

Vasario mėnesį pasiekus pirmoms žinioms apie galimai teigiamą testą, LTOK nesiėmė JOKIŲ aktyvių veiksmų, kad apgintų sportininką. Visi žinome, kaip savo sportininkus gina kitos pasaulio šalys. Esama ir IOC Discipinarinės komisijos klaidos tikimybės, tačiau suktis iš susiklosčiusios padėties palikta pačiam Jevgenijui. LTOK nepajudino nė pirštelio, kad būtų bent pabandyta apginti sportininko garbę. Profesionalių sportininkų ratas – mažas. Visi vienas kitą pažįsta, neformaliai palaiko, spaudžia rankas, bet oficiali LTOK pozicija – skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir Lietuvos valstybė atsižada lietuvių tautos pasididžiavimo – eilinį kartą sportininkas nurašomas kaip nuvarytas ir nebereikalingas lenktynių žirgas, iš jo atimama garbė ir orumas. Tuo metu, kai Jevgenijus iškovojo medalį Londone, skambant Lietuvos himnui ir kylant Trispalvei, drauge su juo džiaugėsi visa Lietuva. Tai buvo pasididžiavimo savo šalimi ir pergale akimirkos, dėl kurių sportininkui verta gyventi ir aukotis. Dabar, kai J. Šuklinui reikalinga pagalba, jis paliekamas vienas.


Raginame išsamiau susipažinti su peticija ir ją pasirašyti, tai galima padaryti paspaudus nuorodą.



Pagal www.peticijos.lt informaciją.

news.tts.lt

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта