„Pamiršti Babelį“ | „Kaaos Kaamos“ (Švedija)
Visagine 09 09 2019 1606 peržiūros

„Pamiršti Babelį“ | „Kaaos Kaamos“ (Švedija)

Į Visaginą atkeliauja visiškai naujas kultūros reiškinys – šiuolaikinis, naujasis cirkas. Rugsėjo 2–12 d. mūsų mieste vyksta festivalis „Naujojo cirko stotelė Visagine‘19“.

Kaip tai susiję su Visaginu, jo istorija? Mūsų miestas garsėja savo sportinės akrobatikos mokykla su keleto dešimtmečių tradicijomis. O akrobatika yra viena pagrindinių kiek senojo, tiek ir naujojo cirko disciplinų. Naujasis cirkas yra visiškai nauja šių laikų scenos menų sritis, kuri dėl savo prigimties balansuoja tarp dviejų įprastinių žmonijos veiklų – kultūros ir sporto – tad ir Visagine šį renginį rengia 3 partneriai: Visagino sporto centras, Visagino kultūros centras ir juos globojanti Visagino savivaldybė.

Svarbiausiasis renginio akcentas, kurio derėtų nepraleisti nė vienam su akrobatika susijusiam ar šių laikų kultūra besidominčiam visaginiečiui, – cirko trupės iš Švedijos „Kaaos Kaamos“ spektaklis „Pamiršti Babelį“, kuris bus rodomas šį pirmadienį, rugsėjo 9 d. 18.00 val. Visagino sporto centre (Parko g. 2A). Šeši iš skirtingų valstybių (Švedija, Olandija, Vokietija, Čilė ir Naujoji Kaledonija) kilę akrobatai parodys netikėtą mūsų miestui kultūros reiškinį.

  

Režisūra ir produkcija: Kaaos Kaamos ir Albin Warette

Artistai: Erika Ahola, Johan Sjölund, Elisabeth Künkele, Perry Rudolph, Anouck Le Roy, Erik Glas

Trukmė: 60 min. | rekomenduojamas amžius: nuo 4 m.


Kartu jie stengiasi būti geresni ir pasiekti dangų. Jie nėra tas pats žmogus – jie net nekalba ta pačia kalba. Babelio prakeiksmas? Na jau ne! Jiems pavyks geriau, nesvarbu, kurlink viskas pasisuks, o pasitaikius progai pasimėgaus fika.*

*fika – populiari švediška tradicija gurkšnoti kavą su saldžiu kepiniu (įprastai – su kolega ar bičiuliu)


„Pamiršti Babelį” – pirmasis švedų cirko trupės „Kaaos Kaamos“ darbas, tyrinėjantis individualumo ir bendruomeniškumo sąvokas, įtampą tarp „būk savimi” ir „būkime drauge”. Šiam tyrimui pasitelkiami šeši stiprūs personažai, ieškantys bendros kalbos, ritualo ir simbolio. Akrobatai iš keturių skirtingų šalių savo kūriniu atskleidžia komandos kultūrinę įvairovę, tuo pat metu demonstruodami savo individualius sugebėjimus, akrobatines technikas bei visa tai sujungdami į bendrą visumą.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее




Nuotraukos: Einar Kling-Odencrants EKO pics

Pagal Visagino savivaldybės administracijos ir renginio organizatorių informaciją

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта