Policija įspėja: Lietuvoje draudžiama viešai demonstruoti totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolius
Visagine 08 05 2023 491 peržiūros

Policija įspėja: Lietuvoje draudžiama viešai demonstruoti totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolius

Policija informuoja, kad Lietuvoje draudžiama viešai demonstruoti totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolius, taip pat dvispalvės (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (šv. Jurgio) juostą ir kitus Rusijos karo prieš Ukrainą simbolius.

- Pagal galiojančius Lietuvos Respublikos teisės aktus Lietuvoje uždraustas totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas.
- Aukščiau nurodytais draudžiamais simboliais laikomi ir dvispalvė (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (Šv. Jurgio) juosta bei šiuo metu Rusijos kare su Ukraina naudojami simboliai - raidės „Z“ ir „V“.

Asmenims pažeidusiems šiuos reikalavimus numatyta administracinė atsakomybė – bauda asmenims nuo 300 iki 700 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.
Įvykdžius nusižengimą pakartotinai asmenims numatyta bauda nuo 500 iki 900 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų.
Taip pat visais atvejais privalomas daikto, kuris buvo administracinio nusižengimo padarymo įrankis, konfiskavimas.

Šis draudimas galioja ir socialinių tinklų profiliams.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Visagino policijos komisariato informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта