Pradėtas įgyvendinti prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo programos projektas
Lietuva ir Baltijos šalys 11 05 2019 623 peržiūros

Pradėtas įgyvendinti prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo programos projektas

Pradėtas įgyvendinti prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo programos projektas „Prieglobsčio prašytojų teisių įgyvendinimo užtikrinimas“. Projekto veikloms įgyvendinti skirta suma sudaro 110 tūkst. eurų. 

Balandžio 1 d. Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Europos socialinio fondo agentūra ir Migracijos departamentas pasirašė iš Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo lėšų bendrai finansuojamo projekto „Prieglobsčio prašytojų teisių įgyvendinimo užtikrinimas“ sutartį, pranešė Migracijos departamentas. 

Migracijos departamentas, kaip įgaliotoji institucija, privalo organizuoti valstybės garantuojamą teisinę pagalbą prieglobsčio prašytojams prašymo suteikti prieglobstį Lietuvoje nagrinėjimo, apklausų metu ir tuo atveju, kai užsieniečiui panaikinamas pabėgėlio statusas arba papildoma apsauga šalyje.

Lietuvos įstatymas „Dėl užsieniečių teisinės padėties“ užtikrina prieglobsčio prašytojo teisę į vertėją prašymo suteikti prieglobstį Lietuvoje nagrinėjimo metu ir nustato, kad prieglobsčio prašytojas turi teisę pasinaudoti nemokamomis vertėjo paslaugomis ir turi būti supažindinamas su visais dėl jo priimtais sprendimais jam suprantama kalba. Europos žmogaus teisių konvencija užtikrina teisę į veiksmingą teisinę gynybą, o valstybei, neužtikrinusiai šios teisės įgyvendinimo, gali būti nustatytas Europos žmogaus teisių konvencijos pažeidimas. 

Migracijos departamentas pažymėjo, kad projekto „Prieglobsčio prašytojų teisių įgyvendinimo užtikrinimas“ tikslas - užtikrinti tinkamą prieglobsčio prašytojų teisę į vertimą, valstybės garantuojamą teisinę pagalbą ir prieglobsčio prašytojų informavimą apie prieglobsčio procedūrą Lietuvoje ar atskirus jos etapus, prieglobsčio prašytojų teises, pareigas ir jų įgyvendinimą.

Projekto įgyvendinimo metu 360 prieglobsčio prašytojų bus suteikta 790 teisinių paslaugų (30 pirminių ir 760 antrinių teisinių), 860 vertimo paslaugų (263 raštu ir 597 žodžiu), bus parengta ir atspausdinta 2 500 vnt. lankstinukų apie prieglobsčio procedūrą Lietuvoje, prieglobsčio prašytojų teises ir pareigas, skirtų prieglobsčio prašytojams.

Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondas šio projekto veiklų įgyvendinimą rems iki 2022 m. rugpjūčio 31 d.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта