Pradinukai mokosi ne tik pažinti, stebėti, bet ir saugoti
Visagine 20 12 2023 272 peržiūros

Pradinukai mokosi ne tik pažinti, stebėti, bet ir saugoti

Visagino ,,Gerosios vilties“ progimnazijos  2-4 klasių mokiniai  spalio - gruodžio mėnesiais dalyvavo  ir sėkmingai įgyvendino Visagino savivaldybės finansuojamą  aplinkosauginio švietimo projektą ,,Mokausi pažinti, stebėti ir saugoti!“. Projekto tikslas-  ugdyti mokinių ekologinį sąmoningumą, organizuojant šviečiamąsias aplinkosaugines veiklas, įtraukiant mokinius  į ekologines iniciatyvas ir kūrybines veiklas. Projekto veiklos orientuotos į aplinkosaugines idėjas, kurias galima įgyvendinti savo kasdieniu elgesiu, vartojimo įpročiais. Projektą inicijavo ir įgyvendino pradinių klasių vyresnioji mokytoja O. Girdvainienė kartu su progimnazijoje dirbančiomis pradinių klasių mokytojomis.

Projekto metu mokiniai gvildeno rimtus ir sudėtingus klausimus: kodėl reikia rūšiuoti atliekas, kaip prisidėti prie švaresnės aplinkos išsaugojimo, kaip siekti pokyčių atliekų tvarkymo srityje, sukurti aktyvią ir atsakingą bendruomenę, žinančią taisyklingo rūšiavimo principus, rodyti pagarbą žmonėms, tvarkantiems mūsų aplinką, kaip prisidėti prie sveikos aplinkos kūrimo, kas yra ,,atsakingas vartojimas“, kaip užsiauginti ekologiškų daržovių... .Gruodžio pradžioje progimnazijos bibliotekoje vyko 2-4 klasių mokinių kalėdinių darbų paroda ,,Antrasis gyvenimas“. Parodoje buvo eksponuojami darbeliai, pagaminti iš jau panaudotų daiktų. Pradinukai gamino kalėdines dovanėles iš  antrinių žaliavų, o progimnazijos mokytoja O. Girdvainienė ir socialinė pedagogė N. Šuranovienė,  gruodžio 14 dieną  aplankė Savarankiško gyvenimo namus ir pradžiugino jų gyventojus mokinių darytomis kalėdinėmis dovanėlėmis, kurios puoš aplinką ir kurs kalėdinę nuotaiką. Projekto idėja ,,užsikrėtė“  ir 5-8 klasių mokiniai, puošdami progimnazijos erdves didžiosioms žiemos šventėms. O 6b klasės mokiniai savo eglutę papuošė  tik rankų darbo žaislais iš antrinių žaliavų.

Projekto vykdomos veiklos padėjo mokiniams suprasti aplinkosaugines problemas, ugdė atsakingą mokinių požiūrį į gamtos išteklių vartojimą ir saugojimą, atsakingą vartojimą, didino aplinkosauginį aktyvumą, suteikė kūrybinį ir pažinimo džiaugsmą.

 


Visagino ,,Gerosios vilties progimnazijos informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта