Prasidėjus laukinių paukščių veisimosi laikotarpiui iki rugpjūčio 1 d. galioja draudimas kirsti ir genėti saugotinus želdinius
Visagine 24 03 2021 738 peržiūros

Prasidėjus laukinių paukščių veisimosi laikotarpiui iki rugpjūčio 1 d. galioja draudimas kirsti ir genėti saugotinus želdinius

Intensyviausiu laukinių paukščių veisimosi laikotarpiu – nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. galioja draudimas kirsti ir genėti saugotinus želdinius. Šį draudimą numato Saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo atvejų, šių darbų vykdymo ir leidimų šiems darbams išdavimo, medžių ir krūmų vertės atlyginimo tvarka.

Visagino savivaldybės teritorijoje medžiai ir krūmai, augantys ne miškų ūkio paskirties žemėje, priskiriami saugotiniems, jeigu atitinka kriterijus, nurodytus LR Vyriausybės 2008 m. kovo 12 d. nutarime Nr. 206 „Dėl Kriterijų, pagal kuriuos medžiai ir krūmai, augantys ne miškų ūkio paskirties žemėje, priskiriami saugotiniems, sąrašo patvirtinimo ir medžių priskyrimo saugotiniems".

Draudimas kirsti ir genėti saugotinus medžius netaikomas tada, kai jie kelia grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, saugiam eismui, saugiam elektros energijos, šilumos, dujų, naftos ir jos produktų tiekimo atnaujinimui. Kita išimtis – kai gyventojai gauna ornitologo pažymą, kad kertamame ir (ar) greta augančiuose medžiuose nėra besiveisiančių laukinių paukščių.

Saugotinus medžius leidžiama genėti, jeigu genimų šakų skersmuo (pjūvio vietoje) yra ne didesnis kaip 5 cm.

Gyventojai raginami nepjauti intensyviausiu laukinių paukščių veisimosi metu (kovo 15 d.–rugpjūčio 1 d.) ir visų kitų nesaugotinų medžių ir krūmų, nes sparnuočiams reikia ramybės.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Jeigu nėra galimybės nenupjauti želdinio, prašytume įsitikinti, kad juose nėra apgyvendintų lizdų ir inkilų.

Primename, kad norint kirsti ne miškų ūkio paskirties žemėje augančius medžius ir krūmus, priskirtus saugotiniems, jų kirtimo, persodinimo ar kitokio pašalinimo, genėjimo darbams reikalingas leidimas.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта