Progimnazijoje įgyvendintas prevencinis projektas „Misija įmanoma“
Visagine 20 12 2023 218 peržiūros

Progimnazijoje įgyvendintas prevencinis projektas „Misija įmanoma“

Visagino ,,Gerosios vilties“ progimnazijos  5-8 klasių mokiniai  rugsėjo-gruodžio mėnesiais dalyvavo  ir sėkmingai įgyvendino  Visagino savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo 2023 metų specialiosios programos visuomenės sveikatos finansuojamą prevencinį projektą ,,Misija įmanoma“. Projekto tikslas -formuoti neigiamas nuostatas į psichoaktyvių medžiagų vartojimą.  Projekto veiklos buvo orientuotos į praktinius kritinio mąstymo ir gyvenimo įgūdžių ugdymo užsiėmimus, kurie skatina mokinių pageidaujamo elgesio formavimąsi, akcentuojant kūrybiškas laisvalaikio praleidimo formas.  Prevencija, tai ne tik paskaitos ar seminarai apie rūkymo žalą ir panašiai. Norint  užkirsti kelią psichotropinių medžiagų vartojimui, labai svarbu mokiniams  pasiūlyti alternatyvą- kitas (įvairias) laisvalaikio praleidimo ir užimtumo formas, kurios domina mokinius. Prasmingas, įdomus laisvalaikio praleidimas, didina galimybes žalingos elgsenos prevencijai, mažina galimybes netinkamam elgesiui.

 Kad projekto veiklas vainikuotų sėkmė, 5-8 klasių mokiniai pradėjo  nuo susitarimų, taisyklių- tai sėkmės garantas, siekiant bendrų tikslų. Vėliau sekė įdomios ir prasmingos praktinės veiklos, kurias vedė progimnazijos mokytojai, klasių vadovai, socialinė pedagogė. Džiaugiamės, kad į projekto veiklas įsitraukė ir visuomenės sveikatos specialistė I. Bulginaitė, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėja Oksana Rožkova. Mokiniai ne tik kalbėjo apie sveikatai žalingą elgseną, matavo plaučių tūrį, bet ir organizavo varžybas su  Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino  policijos komisariato pareigūnais. Draugiškose krepšinio varžybose dalyvavo progimnazijos mokiniai, mokytojai ir pareigūnai. Sudarytos mišrios komandos tarpusavyje sužaidė trejas krepšinio varžybas. Puikus mokinių, mokytojų ir pareigūnų bendravimas, draugystė, sveikatinimas bei dar viena prasminga laisvalaikio praleidimo forma.

Mokiniai noriai dalyvavo prevencinių plakatų, vaizdo klipų konkurse. Kūrė plakatus, vaizdo klipus, skatinančius rinktis prasmingas, įdomias veiklas vietoj žalingų įpročių.

Įgyvendinus projektą, mokiniai gavo žinių apie psichoaktyvių medžiagų vartojimo poveikį augančiam organizmui, suprato, kad žalingus įpročius galima keisti kita įdomia, naudinga, kūrybinga veikla, kuri praplečia draugų ir bendraminčių ratą. Mokinių plakatai, skatinantys nevartoti psichotropinių priemonių, bus  eksponuojami progimnazijos erdvėse.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Projekto vadovės ir progimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Loretos Dronišinec informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта