Raudonojo kryžiaus atstovė: aukojimas ukrainiečiams kiekvieną mėnesį mažėja, nebeliko ir masiško daiktų nešimo
Lietuva ir Baltijos šalys 14 07 2022 668 peržiūros

Raudonojo kryžiaus atstovė: aukojimas ukrainiečiams kiekvieną mėnesį mažėja, nebeliko ir masiško daiktų nešimo

Nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje praėjus kone penkiems mėnesiams, finansinis Ukrainos palaikymas bei parama daiktais kiekvieną mėnesį vis mažėja, teigia Raudonojo kryžiaus atstovė Luka Lesauskaitė. Anot jos, šiuo metu taip pat tampa sunkiau surasti ir savanorius, galinčius prisidėti prie pagalbos ukrainiečiams suteikimo.

„Aukojimas yra stipriai sumažėjęs ir jis su kiekvienu mėnesiu vis mažėja. Dabar prie to prisideda ir tai, kad atėjo vasara. Dar balandžio, gegužės mėnesiais, pradėjus mažėti paramai, buvo galima nurašyti, kad žmonės iš tiesų aukojo didelėmis sumomis, todėl galbūt tikrai pavargo ir ši tema tapo kaip ir kasdienybės dalimi. O dabar matome, kad atėjo atostogų metas, žmonės nori keliauti, ilsėtis ir pinigus išnaudoti galimai savo suplanuotoms atostogoms“, – Eltai teigė L. Lesauskaitė.

Anot Raudonojo kryžiaus atstovės, sumažėjo visuomenės aktyvumas prisidedant prie Ukrainos palaikymo ir daiktine labdara. Nors, anot L. Lesauskaitės, vis dar pavyksta rasti konkrečius ukrainiečiams reikalingus daiktus, tačiau masiško daiktų nešimo nebeliko.

„Kalbant apie labdarą daiktais, tai tiek skambučių, tiek žinučių su klausimais ko reikia ir ką gali atnešti tikrai yra ženkliai mažiau. Tikriausiai žmonės ne kartą išsivalė spintas, padarė revizijas ir atnešė ką galėjo, todėl dabar to nedaro. Aišku, kuomet reikia kokių nors labai specifinių dalykų konkrečiai vienai šeimai, ar vaikiško vežimėlio, ar buities prietaiso, kreipdamiesi į visuomenę mes juos surandame, bet masiško nešimo ar higienos priemonių, ar kitų daiktų tikrai nebėra“, – komentavo L. Lesauskaitė.

Taip pat L. Lesauskaitė užsiminė ir apie savanorių trūkumą. Mat, pažymi nevyriausybinės organizacijos atstovė, kreipusis dėl reikiamos pagalbos, ne visada atsiliepia gausus savanorių skaičius.

„Dėl savanoriavimo taip pat jaučiasi, kad dabar vasara. Aišku, ne tik vasara turi įtakos, nes mes turime nemažai savanorių, kurie savanoriavo nuo pat pirmų dienų, todėl prisideda ir nuovargis. Yra tikrai nemažai ir tokių, kurie tiesiog yra susiplanavę savo atostogas, todėl, kai reikia pagalbos, ar turėjome maisto dalijimą, ar dabar planuojame dalinti higienos paketus, tai tikrai ne visą laiką atsiliepia gausus skaičius“, – pasakojo L. Lesauskaitė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Visgi, L. Lesauskaitė viliasi, kad rudenį visuomenės palaikymas turėtų suaktyvėti.

„Rudenį tikrai vėl gali reikėti visuomenės susitelkimo tiek finansiškai, tiek rankomis, tai galbūt ir verta tą laiką išnaudoti poilsiui kiek galima ir tikrai labai norisi tikėtis, kad tiek savanoriai artėjant rudeniui sugrįš, tiek finansai vėl kažkiek pasikeis, nes iš tiesų tos paramos kaip reikėjo, taip jos ir reikia", – pridūrė Raudonojo kryžiaus atstovė.

ELTA primena, kad Lietuvos savivaldybėse įsikūrusiems ukrainiečiams pagalbą teikia Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos, Lietuvos Carito, Maltos ordino pagalbos tarnybos, organizacijos „Gelbėkit vaikus“ mobiliosios komandos. Šių komandų savanoriai pagelbsti, jei reikia būtiniausių paslaugų ar daiktų, pagalbos ieškant darbo, surandant vaikams ugdymo įstaigas.

 

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта