Siekiant pagerinti miesto vaizdą, nuspręsta griauti betoninius pamatus (foto)
Visagine 01 06 2021 632 peržiūros

Siekiant pagerinti miesto vaizdą, nuspręsta griauti betoninius pamatus (foto)

Tai yra priežastis, kurią Virginijus Bukauskas įvardijo atsakydamas į klausimą „Kodėl reikėjo griauti betoninį pamatą Parko g.?“. „Turime tvarkyti kraštovaizdį ir yra reikalavimas, kad tokių konstrukcijų nebūtų“, - interviu redakcijai pasakė administracijos vadovas. 

Šios svarbios užduoties pradžia buvo betoninio pagrindo iškasimas Parko g. esančioje  skiriamojoje juostoje priešais 11 ir 13 namus. Susidaro įspūdis, kad savivaldybės biudžete lėšų yra daugiau nei pakankamai, ir būtent šioje kadencijoje reikia nugriauti kuo daugiau betoninių konstrukcijų - kolonų, viadukų ir postamentų.

Betoninio bloko Parko gatvėje pašalinimo darbai finansuojami kartu su trečiojo mikrorajono paplūdimio atnaujinimu ir šiems darbams skiriama 7900 eurų su PVM.

Mažas ekskavatorius sugebėjo atlikti tik iškasimo darbus, o 24 tonų plokštė nukrito į negilios duobės dugną. Daugiau nei 10 kubų monolitinio betono teko traukti dviem galingais „Visagino mechanizacija“ autokranais, kurių keliamoji galia buvo 25 ir 35 tonos, o tai greičiausiai rangovui sukėlė papildomų išlaidų.

Nuo kasimo darbų momento iki bloko ištraukimo praėjo beveik dvi savaitės, ir per šį laiką gyventojai pateikė savo šio sumanymo įvertinimą. Senoliai prisiminė, kad ankstesniais metais ant betoninių pamatų būdavo plakatai su vaizdine agitacija. O šiandien būtų visiškai įmanoma ant jų patalpinti socialinės reklamos stendus, o Miesto dienai - šventinius plakatus.

Ant pamato, kuris yra dviračių tako šone palei Taikos prospektą, iš miško pusės, gerai atrodytų reklaminiai skydai su olimpine simbolika, nes čia žmonės bėgioja, važinėja riedučiais ir dviračiais.

Tikriausiai būtų galima pagerinti betoninių pamatų išvaizdą ir suteikti jiems naują gyvybę, o ne griauti ir utilizuoti.

Gyventojams nerimą kelia ir pušų likimas skiriamojoje juostoje: ar pavyks jas išgelbėti? Kadangi pašalinus pamatą, medžių šaknys buvo pažeistos ir prarado tvirtą požeminę atramą.

Stebina ir dvigubi standartai dėl miesto kraštovaizdžio gerinimo. Prie pat savivaldybės, taip pat ir kitose vietose ant betoninių blokų įrengti plakatai su informacija apie šilumos tinklų rekonstrukciją.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Jie bus pašalinti po 5 metų nuo projekto pabaigos“, - sako Bukauskas. Bet kodėl gi ne dabar? Juk tai padaryti yra daug lengviau, nei iškasti kelių tonų betoninius postamentus.

Tačiau procesas prasidėjo: jau planuojama nugriauti betoninį pamatą Parko ir Santarvės gatvių sankirtoje.

„Saugokime kas vertingą, kurkime naują“, - šis priešrinkiminės kampanijos šūkis jau dabar daugelio gyventojų vertinamas skeptiškai.

Inna Negoda



news.tts.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта