„Sonect“ - pirmoji Lietuvoje licencijuota Šveicarijos fintech įmonė
Verslas ir ekonomika 30 04 2019 1336 peržiūros

„Sonect“ - pirmoji Lietuvoje licencijuota Šveicarijos fintech įmonė

Šveicarijos finansinių technologijų (fintech) platforma „Sonect“ tapo pirmąja Šveicarijos fintech įmone, licencijuota Lietuvoje. Lietuvos banko išduota elektroninių pinigų įstaigos licencija suteikia bendrovei galimybę veikti visose Europos ekonominėje erdvėje (EEE) ir atitinkamai žymi plėtros visoje Europoje pradžią.

„Veiklai EEE valstybėse galėjome pasirinkti ir dėl licencijos kreiptis bet kurioje Europos jurisdikcijoje, tačiau po išsamaus tyrimo paaiškėjo, kad šis procesas bus sklandžiausias Lietuvoje. Be to, mums bus naudinga tiesioginė prieiga prie Lietuvos banko mokėjimų sistemos CENTROlink, kuri leidžia jungtis prie bendros mokėjimų eurais erdvės (SEPA)“, - pranešime cituojamas „Sonect“ generalinis direktorius ir steigėjas Sandipanas Chakrabortas. 

Jis pažymėjo, kad Lietuva galės išbandyti įmonės naująsias funkcijas ir daugelį ateityje numatomų išplėtoti galimybių.

Platforma „Sonect“ sudaro klientams galimybę grynuosius pinigus išsiimti, įnešti ir pervesti bet kurioje tinkle dalyvaujančioje įmonėje, ar tai būtų kavinė, vaistinė, ar bet kuri kita grynuosius pinigus priimanti vieta.

Lietuva taps pagrindine „Sonect“ būstine Europoje. Dėl Lietuvos banko suteiktų sąlygų ir specialistų, kurie dirbs kartu su kolegomis Šveicarijoje, skaičiaus Lietuva, pasak įmonės atstovų, yra optimaliausias centras plėtrai Europoje. Per ateinančius kelerius metus „Sonect“ tikisi suformuoti 20 specialistų komandą, kuri papildys šiuo metu „Sonect“ dirbančių 30 darbuotojų komandą.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта