„Suicidas“ ar „Bermudai“ - kam nors rūpi šis pastatas? (Video)
Visagine 20 11 2018 1565 peržiūros

„Suicidas“ ar „Bermudai“ - kam nors rūpi šis pastatas? (Video)

Nebaigtas statyti pastatas, esantis šalia verslo inkubatoriaus, jau seniai turi neigiamą reputaciją. Ne atsitiktinai jo populiarusis pavadinimas, kaip narkomanų buveinės – „suicidas.

Antrasis pavadinimas (bermudai) kilo dėl ant stogo esančio trikampio formos statinio. Tačiau bermudai, tikriausiai, turi ir kitą prasmę, kaip vieta, kur galite pradingti.

Nebaigtų statyti objektų problema buvo be jokios naudos aptariama daugelį metų. Apleistų pastatų savininkai yra žinomi, tačiau su jais sunku ką nors padaryti: maksimaliai galima tik pareikalauti, kad nebūtų galimybės patekti į šiuos pastatus, užkonservavus pirmuosius aukštus.

Taip ir stovi šie yrantys pastatai, gadinantys miesto vaizdą. Tačiau su privatininkais, kaip sakoma, viskas aišku. Bet čia yra įdomus faktas: už verslo inkubatoriaus stovintis pastatas, tas pats suicidas, yra savivaldybės nuosavybė, kuri turi teisę jį nugriauti arba parduoti.



Pastato istorija yra tokia. Jis buvo pastatytas viename komplekse kartu su pastatu, kuris vėliau buvo pertvarkytas į verslo inkubatorių, pašalinant vieną aukštą. Abu šie pastatai buvo skirti greitosios medicinos pagalbos stočiai, kuri, remiantis bendruoju miesto planu, turėjo būti pastatyta šioje vietoje.

Atsisakius statyti 4 IAE blokus, greitąją pagalbą iš pradžių įrengė prie ligoninės, o vėliau  gimdymo namų pastate. Statant IAE regiono verslo inkubatorių (dabartinis pavadinimas: IAE regiono verslo ir turizmo informacijos centras), ši pastato dalis tapo nereikalinga ir buvo apleista.

Tačiau, kaip sakė administracijos direktorius Sergejus Mickevičius, šiuo metu šį pastatą, adresu Taikosg. 7A, planuojamas privatizuoti. Pasak Vietinio ūkio valdymo ir statybos skyriaus specialistų, šio nebaigto objekto pirkėjai (kurie savo laiku buvo užbaigtas 65 proc.) gali atsirasti dėl žemės sklypo, kurio plotas yra 0,788 ha.

Dokumentuose šis sklypas yra viešojo naudojimo teritorija, t.y. jis gali būti naudojama valstybės institucijoms, biudžetinėms, socialinėms, religinėms, kultūrinėms, sporto ir kitoms institucijoms.

Bet iš tiesų tai nėra labai svarbu: tas, kuris įsigyti šį objektą kaip nuosavybe, pagal teisės aktus, galės pakeisti žemės paskirtį.

Pasak S. Mickevičiaus, privatizacijai planuojama iškelti du nebaigtus statyti 9 aukštų namus, esančius 3 mikrorajone, Sedulinos alėjoje.


Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта