Sveikatos apsaugos ministras su oficialiu darbo vizitu lankosi Kipre
Pasaulyje 26 07 2022 763 peržiūros

Sveikatos apsaugos ministras su oficialiu darbo vizitu lankosi Kipre

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys liepos 26-28 dienomis su oficialiu vizitu lankosi Kipre. Čia jis susitiks su Kipro sveikatos apsaugos ministru Michaliu Hadjipantela aptarti dvišalio bendradarbiavimo plėtros galimybių bei dar kartą užtvirtins Lietuvos pasirengimą koordinuotai kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis narėmis reaguoti į kiekvieną galimą sveikatos krizę.

Susitikimo metu planuojama aptarti galimybę pasirašyti dvišalį tarpinstitucinį susitarimą tarp Lietuvos ir Kipro sveikatos apsaugos ministerijų. Šis dokumentas, kaip pažymima Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, apimtų reikšmingas bendradarbiavimo sritis: nuo sveikatos priežiūros įstaigų sektoriaus modernizavimo ir tobulinimo iki brangių planinių paslaugų teikimo, medicinos vadybos ir pan.

Šis dvišalis susitarimas įtrauktų ir sveikatos, farmacijos, visuomenės sveikatos srities darbuotojų (dėstytojų, mokslo darbuotojų, vadovaujančio personalo sveikatos srityje) mokymą bei kvalifikacijos kėlimą. Priimant stažuotojus iš Kipro ar ten vykstant mūsų šalies personalui, būtų sudaromos galimybės susipažinti su ypač pažangiais gydymo metodais. Dėmesio sulauktų ir tokios medicinos sritys kaip neurogenetika, onkogenetika ir kardiogenetika, juolab kad norą plėtoti bendradarbiavimą šiose srityse jau išreiškė didžiosios Lietuvos ligoninės.

Kipras ir Lietuva farmacijos rinkos požiūriu yra mažos šalys, todėl planuojama siūlyti dvišalį bendradarbiavimą tarp valstybinių vaistų agentūrų. Tai pasitarnautų, vykdant rinkodaros leidimų išdavimo procedūras ir siekiant padidinti registruotų vaistinių preparatų prieinamumą.

COVID-19 tema taip pat išlieka aktuali dvišalio susitikimo kontekste, pabrėžia SAM. Abiejų šalių ministrų susitikimo metu numatyta aptarti bendrąsias priemonės, padėsiančias išvengti COVID-19 pandemijos sukeltų padarinių visuomeniniam gyvenimui. Ministerija primena, kad Lietuva palaiko Europos Komisijos kreipimąsi į Europos Sąjungos valstybių narių sveikatos ministrus, kviečiantį suvienyti bendras pastangas, siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją ir pasiruošti ateinančiam rudens-žiemos sezonui.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Vizito darbotvarkėje numatomas ir ministro A. Dulkio apsilankymas Famagustos bendrosios praktikos ligoninės COVID-19 padalinyje bei Prevencinės pediatrijos centre.

 

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта