Teismas: buvęs Visagino elektrinės direktorius R. Vaitkus piktnaudžiavo tarnybine padėtimi
Lietuva ir Baltijos šalys 14 05 2019 805 peržiūros

Teismas: buvęs Visagino elektrinės direktorius R. Vaitkus piktnaudžiavo tarnybine padėtimi

Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino kaltu buvusį bendrovės Visagino atominės elektrinės (VAE) direktorių Rimantą Vaitkų, piktnaudžiavusį tarnybine padėtimi. 

Teismas buvusiam VAE direktoriui skyrė 11 298 eurų dydžio baudą.

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, įrodančių, kad VAE direktorius, piktnaudžiaudamas tarnyba, valstybei padarė didelę turtinę ir neturtinę žalą.

Teisminio nagrinėjimo metu R. Vaitkus savo kaltę neigė, tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir konstatavo, kad jis, būdamas VAE vadovas, turėdamas teisę duoti VAE darbuotojams privalomus vykdyti nurodymus, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, nevykdant privalomų viešojo pirkimo procedūrų, nesant sudarytos sutarties papildomoms viešinimo paslaugoms teikti, neteisėtai nurodė apmokėti papildomai teikiamas viešinimo paslaugas, viršijančias viešojo pirkimo-pardavimo sutartyje nurodytą sumą. 

Už šias paslaugas sumokėjus daugiau kaip 3 milijonus litų (per 905 tūkst. eurų), valstybei, kaip VAE akcininkei, buvo padaryta didelė turtinė ir neturtinė žala, skelbia STT.

Pagal teismo sprendimą, minėta veika, konstatavus didelės turtinės ir neturtinės žalos požymio buvimą, vertinama kaip pavojinga ir užtraukianti baudžiamąją atsakomybę.

Nuosprendis nėra galutinis, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта