Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos bendruomenės atviras laiškas
Visagine 18 05 2020 901 peržiūros

Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos bendruomenės atviras laiškas

Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos bendruomenės prašymu skelbiame atvirą laišką skirtą LR Seimo nariui A. Dumbravai, Visagino miesto merui E. Galaguzui, Visagino miesto savivaldybės tarybos nariams, Visagino miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. A. Bukauskui.

Mes, Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos bendruomenės nariai, esame sunerimę dėl esamos situacijos ir siekio reorganizuoti Visagino Č. Sasnausko menų mokyklą. Esame sunerimę dėl to, kad išskirtinio svarbumo klausimas, kuris liečia visą mokyklos bendruomenę - pedagogus,  darbuotojus ir tėvus bei mokinius,  viešai neišdiskutuotas, nepristatytas visuomenei, neaptartas su mokyklos bendruomene, neatliktos jokios apklausos ar anketavimas šiuo klausimu. Mums kyla klausimas, ar yra atliktos naudos, kaštų analizės, o tuo pačiu ir rizikos. Juk bet koks mokyklų tinklo pertvarkymas, ne tik labai skaudžiai ir jautriai paliečia visus bendruomenės narius, bet reikalauja ir papildomų finansinių išteklių. Tokie, galimai nepamatuoti sprendimai, gali turėti gilias finansines, socialines, psichologines pasekmes, kurios paliečia visą mokyklos bendruomenę.

Visagino Č. Sasnausko meno mokyklą ir jos ypatingą vardą kūrėme nuo 1978 m.  vadovaujami buvusios direktorės Česlavos Pimpienės. Siekėme menų mokyklos statuso ir garsaus muziko, mūsų kraštiečio, garsinusio Aukštaitijos kraštą, Č. Sasnausko vardo. Ugdydami jaunąją kartą dėjome visas jėgas siekdami laimėjimų regioniniuose, respublikiniuose, tarptautiniuose konkursuose. Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos mokinių gebėjimai jau daug metų yra labai aukštai vertinami ir pripažįstami ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir pasaulyje. Taip garsinamas ir mokyklos ir miesto vardas. Todėl manome, kad įvykdžius pertvarką ir pakeitus mokyklos pavadinimą,  dingsta Č. Sasnausko menų mokyklos vardas – o tuo pačiu naikinama ir  miesto kultūros atmintis.

Šiandien, mes -Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos kolektyvas, vadovaujamas A. Milko, ne tik tęsiame Č. Pimpienės pradėtą darbą, bet ir kuriame šiuolaikinę, inovatyvią mokyklą. Diegiame naujas technologijas, žengiame koja kojon su laikmečiu. Siekiame, kad Visagino Č. Sasnausko meno mokyklos vardas ir toliau skambėtų visame pasaulyje.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Manome, kad dabar ne laikas spręsti tokius svarbius miestui klausimus, kai Lietuva išgyvena tokį sunkų laikotarpį ir visi esame įsitempę stebėdami situaciją, susijusią su COVID-19. Kai šalyje paskelbtas karantinas, nėra galimybės net diskutuoti bendruomenėje šiuo klausimu ir tai kelia grėsmę demokratiniu keliu rasti geriausius sprendimus visiems kartu. LR Vyriausybės patvirtintu nutarimu, Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklių   35.4 punkte yra teigiama, kad ,,Mokyklų tinklo pertvarkos bendrojo plano ir jo priedų projektai viešai svarstomi, derinami su Mokyklų bendruomenėmis ir kitomis interesų grupėmis“. Remiantis kitų rajonų patirtimi,  manome, kad būtų teisinga ir logiška juo remtis ir pertvarkant neformalųjį, bei formalųjį švietimą papildantį švietimą. Kreipiamės į jus, prašydami šį svarbų klausimą atidėti, kad būtų galimybė išdiskutuoti ir  aptarti su mokyklos bendruomene ir tėvais,  pristatant reorganizacijos reikalingumą ir pagrįstumą, pateikiant kaštų analizę, ar tai iš tiesų duos teigiamų rezultatų, sutaupys lėšas ir pagerins vaikų ugdymo kokybę, bet tuo pačiu nesukels psichologinių įtampų pedagogams, tėvams ir vaikams. Esame pasirengę diskusijoms ir paieškoms optimaliausiems sprendimams demokratiniu ir bendradarbiavimo keliu, siekdami išsaugoti Visagino Č. Sasnausko meno mokyklos vardą ir  užtikrinti aukštą vaikų meninio ugdymo kokybę.

(laiško su 46 parašais kopija taip pat yra pateikta redakcijai) 

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта